Ucraina mulțumește României pentru sprijin

In Stiri de actualitate din Romania

Ucraina mulţumeşte României şi Republicii Moldova pentru sprijinul şi solidaritatea lor în lupta sa împotriva agresiunii Rusiei, a declarat, joi, la Bucureşti, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, după Trilaterala România – Ucraina – Republica Moldova, dedicată problemelor de securitate.

La rândul nostru – a spus Reznikov – suntem gata să împărtăşim experienţe practice în respingerea unor astfel de agresiuni şi să le facem recomandări partenerilor noştri în ceea ce priveşte îmbunătăţirea apărării când vine vorba de agresiuni din partea Rusiei.

Ucraina, Moldova şi România nu numai că au graniţe comune şi o istorie comună, dar ce este şi mai important este că avem şi o viziune comună a politicii noastre externe, în cadrul familiei democrate europene şi conform valorilor europene. De asemenea, avem şi ameninţări comune, cum ar fi războiul hibrid al Rusiei împotriva Moldovei şi războiul împotriva Ucrainei, care ameninţă toate ţările de la Marea Neagră, a declarat oficialul ucrainean.

În opinia sa, cele trei ţări au în faţă o muncă îndelungată şi grea pentru a asigura securitatea în regiunea Mării Negre şi a readuce ordinea şi respectarea dreptului internaţional, precum şi pacea, stabilitatea şi prosperitatea oamenilor.

Citeste si aceasta stire:  Inalt oficial iranian: Romania sa-i predea pe ucigasii lui Mansouri

Miniştrii de externe din România, Bogdan Aurescu, Republica Moldova, Nicu Popescu, şi ministrul adjunct de externe din Ucraina Emine Dzapharova, precum şi miniştrii apărării din cele trei ţări – Angel Tîlvăr, Anatolie Nosatîi şi Oleksii Reznikov, au semnat o declaraţie comună şi au făcut declaraţii de presă la finalul acesteia.

Trilaterala de joi a fost o continuare a unei reuniuni în acelaşi format, dar pe probleme de securitate energetică, organizată la Odesa în 2022.

Reuniunea a fost organizată în contextul primei Conferinţe privind Securitatea regiunii Mării Negre sub egida Platformei Internaţionale Crimeea, eveniment organizat miercuri şi joi la Bucureşti de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale din România, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării din Ucraina, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare al Ucrainei.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a avut o intervenţie online la Conferinţa de la Bucureşti privind securitatea regiunii Mării Negre.

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro