Un avion electric chinezesc de 4 tone parcurge mii de kilometri: o premieră mondială!

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Aviația electrică a viitorului ar putea face un salt calitativ înainte cu ajutorul unei baterii cu o densitate enormă. Compania care a pus-o la punct, CATL, susține că aceasta ar trebui să permită unui avion de opt tone să parcurgă până la 2 000 de kilometri.

Zborul unui avion mai greu decât aerul pentru a acoperi rapid distanțe lungi este cunoscut de mult timp de către oameni. Cu toate acestea, este foarte complicat ca un avion greu propulsat de un motor electric să zboare mult timp. În general, aeronavele electrice alimentate cu baterii au o rază de acțiune destul de limitată. Acestea pot acoperi doar câteva sute de kilometri.

Surpriză! Producătorul de baterii CATL susține că a testat un zbor lung cu un avion electric care cântărește patru tone. Dar cum? Datorită bateriilor cu densitate ultra-înaltă. Testul a fost efectuat în secret și, în afară de greutatea aeronavei, nu au fost publicate cifrele de performanță (viteză, altitudine, distanță parcursă). Pe baza acestui succes, compania susține chiar că ar putea pilota un avion electric de opt tone pe o distanță de 2.000 de kilometri, sau chiar 3.000, în următorii trei-patru ani. CATL este liderul actual în fabricarea bateriilor pentru vehiculele electrice. Practic, toate mărcile, inclusiv Tesla, utilizează bateriile sale.

Citeste si aceasta stire:  Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Densitatea dublă a unei baterii Tesla

Pentru a efectua zborul de testare, CATL a utilizat o baterie condensată. Aceasta are o densitate de două ori mai mare decât cea a celor mai bune modele disponibile pe piață – 500 Wh/kg. Această baterie a fost concepută special pentru a fi utilizată în industria aerospațială, pentru a crește autonomia aeronavelor.

Pentru acest test, CATL a creat o divizie aeronautică specifică în parteneriat cu Comac, o companie aeronautică chineză de stat. Afirmand că poate dubla greutatea aeronavei cu o autonomie maximă de 2.000 până la 3.000 de kilometri, compania vizează direct aviația de afaceri cu jeturi private care transportă până la nouă pasageri.

În orice caz, dacă rezultatele declarate ale acestei baterii condensate sunt corecte, aceasta ar putea da un impuls major aviației electrice, limitată la o autonomie maximă de o mie de kilometri cu un avion electric ușor.

Monica

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro