Un dezinfectant nu poate fi promovat cu mențiunea “nu dăunează pielii”

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Acest lucru este înșelător, a decis Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CEJ). Cazul a vizat lanțul german de farmacii dm, care a comercializat un dezinfectant care se încadrează în categoria produselor biocide.

Pe etichetă scrua “prietenos cu pielea”, iar Regulamentul UE privind produsele biocide prevede că oricine face publicitate pentru astfel de produse trebuie să includă un avertisment. Publicitatea nu trebuie să inducă în eroare în ceea ce privește riscurile pentru sănătatea umană sau animală sau pentru mediu și nu trebuie să conțină anumiți termeni în niciun caz. Regulamentul definește acești termeni în mod individual. Printre aceștia se număra “inofensiv”, “natural” sau “prietenos cu animalele”.

Nici măcar “referințele similare” nu sunt permise.”Skin-friendly” (prietenos cu pielea) este o astfel de susține Centrul pentru combaterea concurenței neloiale care, de altfel, a și a sesizat instanța. Cauza a ajuns până la Curtea Federală de Justiție (BGH) din Germania. Judecătorii de acolo au cerut CEJ să clarifice dacă “skin-friendly” este o “indicație similară” cu “inofensiv” sau “natural”.

Citeste si aceasta stire:  Canapele, comode, măsuţe TV - cum le integrezi într-un living modern

Conform hotărârii judecătorilor luxemburghezi, termenul “prietenos cu pielea” este interzis în publicitatea pentru produsele biocide. Cuvântul evită menționarea riscurilor, poate relativiza efectele secundare dăunătoare și chiar sugerează beneficii pentru piele. Prin urmare, este înșelător și nu ar trebui să fie utilizat pe dezinfectant.nu este primul caz pentru dmPentru lanțul de farmacii dm.

Monica

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro