Ungaria cumpara terenuri agricole in Europa Centrala si de Est

In Stiri de afaceri de ultima ora

Guvernul de la Budapesta a decis sa infiinteze un fond privat de capital pentru a cumpara terenuri agricole in zona central si est europeana.

Potrivit dailynewshungary.com, prin acest fond, guvernul de la Budapesta intentioneaza sa ajute companiile agricole maghiare sa se extinda in strainatate.

De infiintarea acestui fond de capital privat se va ocupa ministrul de externe, Péter Szijjártó, care are in portofoliu si comertul. Fondul va fi creat cu ajutorul Eximbank, pana la sfarsitul lunii septembrie. Bugetul va fi de 400 de milioane de euro, din care 280 de milioane vin de la bugetul de stat al Ungariei.

Deocamdata, nu s-a anuntat in ce tari doreste guvernul maghiar sa cumpere terenuri arabile. Ideea este de a sustine firmele agricole din Ungaria in efortul lor de a intra pe pietele straine.

Companiile care primesc finantare vor trebui sa se angajeze sa isi creasca veniturile din vanzari in Ungaria, rezultate din extinderea afacerilor in strainatate, cu o suma cel putin egala cu cea primita prin aceasta schema de ajutor, a precizat Szijjártó.

Citeste si aceasta stire:  Omul de afaceri Ioan Niculae se numara printre beneficiarii gazelor naturale din productie nationala la pret plafonat

Ungaria se bucura de interesul investitorilor straini, in ultimii ani multe companii multinationale au intrat in sistemul economic maghiar. Firmele maghiare, la randul lor, devin tot mai puternice, dar cresterea influentei pe plan international se poate realiza doar prin extinderea in strainatate.

Monica

You may also read!

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că în anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19 "nu unul, nu doi", ci

Read More...

Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu

Read More...

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora