Ungaria cumpara terenuri agricole in Europa Centrala si de Est

In Stiri de afaceri de ultima ora

Guvernul de la Budapesta a decis sa infiinteze un fond privat de capital pentru a cumpara terenuri agricole in zona central si est europeana.

Potrivit dailynewshungary.com, prin acest fond, guvernul de la Budapesta intentioneaza sa ajute companiile agricole maghiare sa se extinda in strainatate.

De infiintarea acestui fond de capital privat se va ocupa ministrul de externe, Péter Szijjártó, care are in portofoliu si comertul. Fondul va fi creat cu ajutorul Eximbank, pana la sfarsitul lunii septembrie. Bugetul va fi de 400 de milioane de euro, din care 280 de milioane vin de la bugetul de stat al Ungariei.

Deocamdata, nu s-a anuntat in ce tari doreste guvernul maghiar sa cumpere terenuri arabile. Ideea este de a sustine firmele agricole din Ungaria in efortul lor de a intra pe pietele straine.

Companiile care primesc finantare vor trebui sa se angajeze sa isi creasca veniturile din vanzari in Ungaria, rezultate din extinderea afacerilor in strainatate, cu o suma cel putin egala cu cea primita prin aceasta schema de ajutor, a precizat Szijjártó.

Citeste si aceasta stire:  Recesiunea provocată de Covid, mai gravă decât criza din 2008

Ungaria se bucura de interesul investitorilor straini, in ultimii ani multe companii multinationale au intrat in sistemul economic maghiar. Firmele maghiare, la randul lor, devin tot mai puternice, dar cresterea influentei pe plan international se poate realiza doar prin extinderea in strainatate.

Monica

You may also read!

Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Savantii sud-africani implicati in secventierea noii variante a SARS-CoV-2, Omicron, sunt convinsi aproape suta la suta ca noua formula

Read More...

Messi castiga al 7-lea Balon de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi intra in cartea recordurilor fotbalistice. A castigat pentru a saptea oara Balonul e Aur. ''Acest premiu

Read More...

Doctorita care a identificat Omicron afirma ca simptomele difera fata de varianta Delta

Dr Angelique Coetzee, medic, presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a fost primul doctor care a observat ca

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora