Vestea soc care ii afecteaza pe soferii de camioane. Ce se intampla cu asigurarile

In Stiri auto de ultima ora
asigurare pentru camioane

Una dintre cele mai importante firme de asigurari care activeaza in Romania, City Insurance, a anuntat ca renunta la ofertele pentru transportatorii care sunt reuniti in asociatii si cu care incheiase un protocol in anul 2018 pentru a le acorda preturi preferentiale. Compania numara 3 milioane de clienti care isi achizitioneaza asigurare RCA, iar anuntul ii afecteaza pe 250.000 de angajati din sectorul transporturilor.

City Insurance a acordat pana de curand tarife preferentiale la polite pentru soferii care apartineau Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), sumele fiind cu mult sub nivelul competitorilor. Astfel, pentru asigurarea unui camion de peste 16 tone, era perceput un tarif fix de 5900 de lei.

La inceput, a fost stabilita o suma de 4000 de lei/cap tractor, pretul crescand ulterior la 5000 de lei. In plus, oferta City Insurance mai includea si un tarif flat, adica un pret invariabil, care sa nu fie influentat de grupa de bonus sau malus din care facea parte vehiculul. Acest lucru era foarte important pentru transportatori, pentru ca, dupa statisticile din ultimii ani, doua din zece camioane asigurate fac cel putin un accident intr-un an.

Citeste si aceasta stire:  Skoda vine cu un concept nou la Geneva

Una dintre asociatiile direct afectate – Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a subliniat in replica faptul ca aceasta este inca o lovitura aplicata firmelor de transport.

Aceasta masura a renuntarii la preturile preferentiale a fost luata de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), administrator numit de Autoritatea de Supraveghere Financiara, motivul fiind acela ca City Insurance a ramas in urma cu platile, iar FGA a asigurat ca isi va respecta obligatiile pe care si le-a asumat prin vanzarea politelor de asigurari.
In cazul in care societatea nu isi va achita obligatiile de plata, pentru care se afla deja in urma, societatea va intra in faliment.

Alternative pentru RCA

Soferii dispun si de alte alternative pentru achizitia de asigurari, fiind multe societati cu acest domeniu de activitate. Daca transportatorii nu sunt hotarati ce hotarare sa ia, pot utiliza pe site-urile brokerilor un calculator RCA pentru a vedea care sunt costurile. Pretul va fi stabilit in functie de categorie, marca, model, dar si alte criterii specifice. Achizitia online este o varianta buna, rapida si sigura de a intra in posesia unei asigurari, informeaza Romasig.

Citeste si aceasta stire:  Se scumpeste vinieta in Ungaria

Cat costa RCA

Aceasta este o intrebare care se afla des pe buzele soferilor, indiferent de tipul sau marimea autovehiculului pe care il conduc: cat costa RCA? Pretul variaza in functie de mai multi factori: perioada dorita (1 luna – 12 luni), detaliile tehnice ale masinii: categoria, marca, capacitatea cilindrica, putere, numar locuri, masa maxim autorizata, anul fabricatiei, dar si informatii legate de sofer (sexul, varsta, istoric accidente). In cazul in care au fost inregistrate evenimente rutiere din vina soferului in cauza, valoarea asigurarii va creste, deci pretul va fi mai mare.
Conform legislatiei din Romania, este interzisa circulatia pe drumurile publice a autovehiculelor ai caror soferi nu detin asigurare RCA.

You may also read!

Mioara Costin, consiliera lui Cîţu, sacrificata pentru a stinge scandalul

Mioara Costin a fost eliberata din functie la cerere, in scandalul documentelor folosite in campania PNL. Decizia premierului Florin

Read More...
vacanta de vara

Grecia intră în zona galbenă de risc epidemiologic

CNSU a publicat listă revizuită a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde,

Read More...

Black Hawk down în Piața Charles de Gaulle din București

Un elicopter Black Hawk al armatei americane a aterizat forțat, joi dimineață, în Piața Charles de Gaulle din București.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora