Uniunea Europeană a adoptat o controversată lege privind drepturile de autor

In Stiri externe de ultima ora

Parlamentul European a aprobat reforma europeană a drepturilor de autor pe internet. Acest document este unul controversat, scriu publicațiile europene, și a fost așteptat de comunitatea media şi de lumea culturală. Textul este însă contestat de platformele americane de internet şi de susţinătorii libertăţii internetului.

Legislativul comunitar a votat împotriva propunerii de respingere a proiectului Comisiei Europene, dar, de asemenea, și contra unei cereri a eurodeputatei social democrate din Austria Evelyn Regner, prezentată în numele a 38 de eurodeputaţi, ca amendamentele la acordul provizoriu să fie supuse la vot individual.
Reforma propusă de Comisia Europeană a fost adoptată până la urmă. După trei ani de negocieri între Parlamentul European şi țările membre, acordul prevede aplicarea şi în mediul online a drepturilor şi obligaţiilor legislaţiei privind drepturile de autor. Noile reguli acord[ posibilitatea autorilor şi editorilor din presă de a negocia drepturile de autor cu platforme de internet precum YouTube şi site-urile care promovează ştiri ca Google News sau Facebook.
Au fost introduse mai multe garanţii pentru a se asigura că internetul rămâne un spaţiu al libertății de expresie.

Citeste si aceasta stire:  Trump mai trage un obuz în războiul cu Huawei

Mai mulți muzicieni spun că legislația îi va compensa corect pe artiști, în timp ce alții spun că aceasta va distruge conținutul generat de utilizator.  Compania Google a declarat că legea va “afecta industriile creative și digitale ale Europei”.

Printre personalitățile care au făcut campanie împotriva directivei se numără cântărețul Wyclef Jean și inventatorul Internetului Sir Tim Berners Lee, în timp ce Debbie Harry și Sir Paul McCartney s-au numărat printre susținători.

You may also read!

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Ciudata pictura cu Bill Clinton purtand rochie si pantofi rosii cu toc

In resedinta sa din Manhattan, pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, bun prieten cu familia Clinton, avea o pictura bizara cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora