Uniunea Europeană a adoptat o controversată lege privind drepturile de autor

In Stiri externe de ultima ora

Parlamentul European a aprobat reforma europeană a drepturilor de autor pe internet. Acest document este unul controversat, scriu publicațiile europene, și a fost așteptat de comunitatea media şi de lumea culturală. Textul este însă contestat de platformele americane de internet şi de susţinătorii libertăţii internetului.

Legislativul comunitar a votat împotriva propunerii de respingere a proiectului Comisiei Europene, dar, de asemenea, și contra unei cereri a eurodeputatei social democrate din Austria Evelyn Regner, prezentată în numele a 38 de eurodeputaţi, ca amendamentele la acordul provizoriu să fie supuse la vot individual.
Reforma propusă de Comisia Europeană a fost adoptată până la urmă. După trei ani de negocieri între Parlamentul European şi țările membre, acordul prevede aplicarea şi în mediul online a drepturilor şi obligaţiilor legislaţiei privind drepturile de autor. Noile reguli acord[ posibilitatea autorilor şi editorilor din presă de a negocia drepturile de autor cu platforme de internet precum YouTube şi site-urile care promovează ştiri ca Google News sau Facebook.
Au fost introduse mai multe garanţii pentru a se asigura că internetul rămâne un spaţiu al libertății de expresie.

Citeste si aceasta stire:  Moldova și Ucraina sunt candidate oficiale la aderarea la UE

Mai mulți muzicieni spun că legislația îi va compensa corect pe artiști, în timp ce alții spun că aceasta va distruge conținutul generat de utilizator.  Compania Google a declarat că legea va “afecta industriile creative și digitale ale Europei”.

Printre personalitățile care au făcut campanie împotriva directivei se numără cântărețul Wyclef Jean și inventatorul Internetului Sir Tim Berners Lee, în timp ce Debbie Harry și Sir Paul McCartney s-au numărat printre susținători.

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora