Uniunea Europeană a adoptat o controversată lege privind drepturile de autor

In Stiri externe de ultima ora

Parlamentul European a aprobat reforma europeană a drepturilor de autor pe internet. Acest document este unul controversat, scriu publicațiile europene, și a fost așteptat de comunitatea media şi de lumea culturală. Textul este însă contestat de platformele americane de internet şi de susţinătorii libertăţii internetului.

Legislativul comunitar a votat împotriva propunerii de respingere a proiectului Comisiei Europene, dar, de asemenea, și contra unei cereri a eurodeputatei social democrate din Austria Evelyn Regner, prezentată în numele a 38 de eurodeputaţi, ca amendamentele la acordul provizoriu să fie supuse la vot individual.
Reforma propusă de Comisia Europeană a fost adoptată până la urmă. După trei ani de negocieri între Parlamentul European şi țările membre, acordul prevede aplicarea şi în mediul online a drepturilor şi obligaţiilor legislaţiei privind drepturile de autor. Noile reguli acord[ posibilitatea autorilor şi editorilor din presă de a negocia drepturile de autor cu platforme de internet precum YouTube şi site-urile care promovează ştiri ca Google News sau Facebook.
Au fost introduse mai multe garanţii pentru a se asigura că internetul rămâne un spaţiu al libertății de expresie.

Citeste si aceasta stire:  Britanicii cer amanarea Brexit pana pe 30 iunie, reactia UE

Mai mulți muzicieni spun că legislația îi va compensa corect pe artiști, în timp ce alții spun că aceasta va distruge conținutul generat de utilizator.  Compania Google a declarat că legea va “afecta industriile creative și digitale ale Europei”.

Printre personalitățile care au făcut campanie împotriva directivei se numără cântărețul Wyclef Jean și inventatorul Internetului Sir Tim Berners Lee, în timp ce Debbie Harry și Sir Paul McCartney s-au numărat printre susținători.

You may also read!

Prefectul de Harghita, demis de un urs

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declanșat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei. "Având în vedere

Read More...

A murit unul dintre liderii PSD

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai PSD, fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, a încetat din viață astăzi. Niculescu

Read More...

Curățenie în Ministerul de Externe. Clientela PSD, dată afară din posturile diplomatice

Slugile PSD și ale lui Liviu Dragnea își fac bagajele și se pregătesc să părăsească posturile călduțe diplomatice, cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora