Zeci de stații de metrou din Beijing au fost închise din cauza Covid

In Stiri externe de ultima ora

Autorităţile din Beijing au închis miercuri zeci de staţii de metrou pentru a restrânge deplasările şi a combate transmiterea COVID-19, chiar dacă oraşul de 21 de milioane de locuitori nu a raportat decât câteva cazuri de infectare zilnic, informează AFP.

După ce timp de doi ani a reuşit să ţină pandemia sub control, China se confruntă în ultimele săptămâni cu cel mai grav focar epidemic de pe teritoriul său.

Cea mai mare parte dintre cazuri sunt înregistrate la Shanghai, unde a fost instituit un lockdown în urmă cu mai bine de o lună. În capitala economică a ţării, toate persoanele testate pozitiv au fost trimise în centre de carantină, unde confortul şi condiţiile de igienă sunt deseori precare.

Locuitorii capitalei, unde miercuri au fost raportate 51 de noi cazuri, se tem ca oraşul lor să nu fie la rândul său vizat de un lockdown. Ansamblurile rezidenţiale unde au fost înregistrate contaminări sunt carantinate, iar rezidenţii nu pot părăsi clădirea.

Citeste si aceasta stire:  Conan, eroul din lupta anti ISIS, premiat la Casa Alba

În timpul vacanţei prilejuită de Ziua Muncii, perioadă în care chinezii călătoresc de obicei masiv, destinaţiile turistice au fost aproape goale. Restaurantele au interdicţie de a primi clienţi, iar rezidenţii au început să-şi facă provizii de alimente şi de produse de primă necesitate de teama unui lockdown.

Metroul din Beijing, a anunţat miercuri închiderea a circa 40 de staţii – echivalentul a circa 14% din reţea – multe dintre acestea aflându-se în proximitatea zonelor carantinate, potrivit platformei WeChat.

”Intrările şi ieşirile din staţii sunt închise… dar schimbarea (liniilor) poate fi realizată în interiorul staţiilor”, se menţionează în anunţ.

”Cred că oraşul este deja pe jumătate carantinat”, a declarat sub anonimat un locuitor din Beijing, care locuieşte într-un complex rezidenţial izolat de autorităţi.

”Nu există o dată la care vor fi ridicate aceste măsuri şi din ce în ce mai multe locuri sunt izolate”, a declarat el pentru AFP.

Un alt locuitor, în vârstă de 35 de ani, a explicat că-şi face cumpărăturile online pentru a evita să intre în contact cu angajaţii supermarketurilor.

Citeste si aceasta stire:  Misterul rămâne: Americanii nu pot explica ce sunt OZN-urile

”Nimeni nu poate spune cu exactitate cât vor dura restricţiile… însă eu înţeleg raţionamentul”, a spus el.

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro