Elevii incep scoala, dar la sfarsitul lunii vine iar vacanta

In Stiri din educatie de ultima ora

Luni, 11 ianuarie, elevii reincep cursurile online, dupa vacanta de iarna. Apoi, dupa nici trei saptamani, intra iar in vacanta.

Dupa vacanta de iarna, elevii revin la scoala online, in cadru primului semestru al anului scolar 2020-2021. Dar cum primul semestru e cuprins intre 14 septembrie 2020 si 29 ianuarie 2021, elevii nici nu reincep scoala bine, si intra iar in vacanta, timp de o  saptaman, intre 30 ianuarie si 7 februarie. Semestrul al doilea incepe pe 8 februarie si se incheie pe 18 iunie, 2021, cu exceptia  claselor terminale din invatamantul liceal, care incheie cursurile la data de 4 iunie. Elevii claselor a VIII-a termina scoala pe 11 iunie.

In acest interval, copiii mai au două vacanta intersemestriale, una de Pastele catolic, intre 2 si 11 aprilie, si una intre 30 aprilie si 9 mai, de Pastele ortodox.

Anul scolar 2020-2021 se structureaza pe doua semestre, care insumeaza 34 de saptamani.

Mai multi parinti isi exprima nemultumirea fata de scoala online, mai ales ca aproape nicio tara europeana nu a recurs la aceasta varianta o perioada atat de indelungata ca Romania.

In Ungaria, scolile au inceput pe 4 ianuarie. Autoritatile s-au pregatit temeinic: au testat profesori, au dezinfectat scolile. In Slovacia, gradinitele si scolile primare reiau cursurile fizic din 18 ianuarie.

Citeste si aceasta stire:  Anul scolar 2019-2020 se va desfasura cu o vacanta mai putin!

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, declara recent ca, in functie de evolutia situatiei epidemiologice, ar fi posibil ca pe 8 februarie copiii sa revina fizic in clase.  UDMR insista pe langa premierul Florin Citu ca scolile si gradinitele, respectiv invatamantul clasic, sa fie reluat din 8 februarie.

Monica

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora