Romania, printre primele tari europene la numar de vaccinari

In Stiri din sanatate de ultima ora

Potrivit datelor existente la nivel european, pentru data de 8 ianuarie, pe primul loc, cu cele mai multe vaccinari la suta de mii de locuitori, se afla Danemarca: 1,94. Urmata de Italia, 0,92, Portugalia – 0,69, Germania – 0,64, Spania – 0,59 si Romania – 0,53.

In a doua jumatate a clasamentului sunt, in ordine, Polonia (0,5), Grecia (0,39), Cehia (0,19), Olanda (0,18), Franta (0,12) si Belgia, cu 0,07 persoane la suta de mii de locuitori.

Oamenii de Stiinta din Romania se implica in campania pro-vaccinare

Academia Oamenilor de Stiinta din Romania – AOSR – una dintre vocile influente din societatea romaneasca, sustine “cu toata convingerea” campania de vaccinare anti-COVID.

AOSR anunta ca mai multi medici dintre membrii sai s-au vaccinat si in urmatoarele zile si altii se vor imuniza. Academia Oamenilor de Stiinta precizeaza ca “sustine cu toate convingerea, atat la nivel stiintific, cat si la nivel civic, campania nationala de vaccinare impotriva COVID-19.” Din punct de vedere stiintific, AOSR isi intemeiaza pozitia pe analizele si concluziile Sectiei de Stiinte Medicale din structura sa, care reuneste nume de calibru greu din lumea medicala. De asemenea, academicienii sustin ca e vorba si de o chestiune civia, tinand cont de gravitatea fara precedent generata de noul coronavirus, iar AOSR intelege sa fie solidara cu institutiile statului roman aflate in prima linie a combaterii pandemiei. Vor fi organizate evenimente academice – simpozioane, mese rotunde – pentru a explica totul despre vaccinurile anti-COVID, de la beneficii, la riscuri si reactii adverse.

Citeste si aceasta stire:  Varianta braziliana a COVID 19 pune pe jar toata Europa

Comitetul national de coordonare privind vaccinarea impotriva COVID-19 a anuntat ca, in ultimele 24 de ore, au fost imunizate impotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 5.993 de persoane. Numarul total al persoanelor vaccinate pana acum in Romania este de 108.294.  La cei vaccinati in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 38 reactii comune şs minore, dintre care 15 reactii de tip local si 23 de reactii generale.

Monica

 

 

 

You may also read!

A murit legenda televiziunii americane, Larry King

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști americani de televiziune, Larry King, devenit un star mondial datorită emisiunilor la postul

Read More...

Viorica Dăncilă sare la gâtul lui Marcel Ciolacu, prietenul lui Liviu Dragnea

Începe războiul din umbră în PSD. Scoasă pe ușa din dos, ca servitoarele, din partid, Viorica Dăncilă răbufnește într-o

Read More...
11

Apartamente Avrig: care sunt facilităţile pe care ţi le oferă?

Pentru orice om, casa sau apartamentul în care o să trăiască, trebuie să îndeplinească anumite criterii. Atunci când alegi

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora