Apel urgent pentru interzicerea E 171

In Stiri din sanatate de ultima ora

Dioxidul de titan – E 171 – este folosit pentru albire in lactate, pasta de dinti, produse de patiserie, zahar, guma de mestecat, dulciuri, inghetata, medicamente, creme, inclusiv creme solare. Nu are valoare nutritionala. In unele produse nici nu e mentionat pe eticheta.

Zeci de asociatii europene cer Comisiei Europene sa interzica acest aditiv alimentar. Printre semnatarii apelului sunt nume grele: Organizatia Europeana a Consumatorilor Europeni (BEUC) si SAFE – Grupul European pentru Sanatate Alimentara. E 171 e deja interzis in Germania, iar francezii au decis sa-l interzica de la 1 ianuarie, anul viitor. Potrivit studiilor facute de francezi, nu exista nicio garantie ca dioxidul de titan nu reprezinta un pericol.
“E mai usor sa previi decat sa vindeci” – afirma BEUC.
Agentia Internationala pentru Cercetari in Domeniul Cancerului a stabilit ca E 171 e posibil cancerigen pentru oameni.
Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a analizat dioxidul de titan, dar a ajuns la concluzia ca nu pare sa reprezinte un pericol pentru sanatatea oamenilor. Experti independenti insa afirma ca EFSA nu a avut acces la toate informatiile si, deci, nu a facut o analiza completa, iar alte studii trag serioase semnale de alarma. E 171 trebuie eliminat de pe lista aditivilor permisi,ca  masura de precautie, se arata in apelul lansat Comisiei Europene de catre zeci de asociatii europene.

Citeste si aceasta stire:  Inima noua pentru un barbat din Neamt

Monica

You may also read!

E toiul verii si suntem tentati sa bem cat mai rece pentru a ne racori. E o greseala ce ne poate imbolnavi grav

Avertismentul medicilor: nu beti apa de la gheata ! Un pahar cu apa de la gheata suna extraordinar de tentant

Read More...

Victorie pe toata linia pentru presedintele Ucrainei

Slujitorul Poporului, partidul fostului actor de comedie ajuns presedintele Ucrainei, a castigat confortabil alegerile legislative anticipate. Formatiunea presedintelui va

Read More...
hb-newsin

5 locuri in Bucuresti care merita vazute

Bucuresti - acel oras al Romaniei in care locuiesc peste 1 milion de oameni, in care vin anual la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora