Comisia Europeana a interzis instalarea aplicatiei chineze de social media TikTok pe dispozitivele electronice de serviciu ale personalului sau, pentru a proteja datele institutiei.
Angajatii Comisiei Europene au termen pana la 15 martie sa isi dezinstaleze aplicatia de pe dispozitivele electronice profesionale. Tik Tok critica aceasta decizie.
Exista nenumarate suspiciuni, atat in Europa, cat si peste Ocean, ca la informatiile personale ale utilizatorilor Tik Tok au acces terte parti si poate chiar regimul comunist de la Beijing. „De la inceputul mandatului sau, Comisia Europeana a fost foarte preocupata de securitatea cibernetica. In acest domeniu a fost luata o decizie pentru a proteja institutia” – a declarat comisarul european pentru piata internăa Thierry Breton. De asemenea, angajatii Comisiei Europene trebuie sa-si dezinstaleze aplicatia chinezeasca Tik Tok si de pe telefoanele si dispozitivele personale, daca acestea sunt folosite si in scop profesional.
Tik Tok : „decizia Comisiei este eronata”
In replica, TikTok a deplange decizia Comisiei Europene, pe care o califica drept eronata. „Suntem dezamagiti de aceasta decizie, pe care o consideram eronata si bazata pe idei false” – a precizat un purtator de cuvant al TikTok.
Recent, reprezentanti ai Comisiei Europene s-au intalnit cu CEO-ul companiei chineze, pe care l-a informat ca blocul comunitar va interzice utilizarea retelei sociale in Uniunea Europeana, daca nu vor fi luate anumite masuri vizand protectia datelor utilizatorilor.
SUA a luat deja aceasta masura
Congresul Statelor Unite a interzis atat alesilor, cat si angajatilor sa instaleze aplicatia Tik Tok pe telefoanele oficiale. Mai mult decat atat, Congresul SUA organizeaza numeroase dezbateri cu specialistii pentru a stabili cat de mare e pericolul ca datele utilizatorilor sa ajunga la autoritatile chineze. Se stie ca toti mari operatori chinezi din telecomunicatii au legaturi stranse cu guvernul comunist de la Beijing si exista temeri ca acestia furnizeaza date serviciilor secrete.
Monica