AstraZeneca a fost ”autorizat” pentru a doua oară de Agenția Europeană a Medicamentului

In Stiri din sanatate de ultima ora

Vaccinul de la firma britanico-suedeză AstraZeneca este sigur iar beneficiile sale sunt mai mari decât unele reacții, au anunțat joi seară cei din conducerea Agenției Europene a Medicamentului.

Potrivit oficialilor Agenției, vaccinul produs de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ”sigur şi eficace” şi ”nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge.

“Comitetul (pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă) a ajuns la o concluzie clară: este vorba despre un vaccin sigur şi eficace”, a declarat directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, într-o conferinţă transmisă în direct pe internet.

”Beneficiile în ceea ce priveşte protecţia împotriva COVID-19, cu riscul asociat de deces şi spitalizare, depăşesc posibilele riscuri de efecte secundare”, a mai spus Cooke.

Autoritatea de reglementare europeană, care are sediul la Amsterdam, ” a ajuns de asemenea la concluzia că vaccinul nu este asociat cu o creştere a riscului global de evenimente tromboembolice sau cheaguri de sânge”, a precizat Cooke.

Cu toate acestea, agenţia ”nu poate exclude definitiv” o legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 şi problemele rare de coagulare a sângelui, a mai spus directoarea.

Citeste si aceasta stire:  Oamenii cu alergii severe nu trebuie sa faca vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNTech

România încurajează vaccinarea

“Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Încurajăm monitorizarea şi raportarea tuturor reacţiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât şi de profesioniştii în sănătate. CNCAV asigură populaţia de întreaga transparenţă completă şi responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informaţiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil şi sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, subliniază Comitetul naţional privind vaccinarea anti-COVID.

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro