Atac neobișnuit în Norvegia: Un danez a ucis cinci norvegieni cu arcul cu săgeți

In Stiri externe de ultima ora

Caz șocant în Norvegia. Poliţia a arestat un bărbat danez de 37 de ani, convertit la islam, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi. Incidentul a avut loc miercuri seară la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, anchetatorii neexcluzând până în prezent o motivaţie teroristă.

Suspectul, arestat la scurt timp după incident, este un cetăţean danez de 37 de ani care locuieşte în Kongsberg, a anunţat poliţia norvegiană într-un comunicat publicat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

“Am decis să confirmăm această informaţie, deoarece există multe zvonuri care circulă pe reţelele sociale în jurul autorului atacului, unele persoane implicând persoane care nu au legătură cu faptele grave comise”, a adăugat poliţia.

Mai devreme, un responsabil al poliţiei locale, Oyvind Aas, făcuse cunoscut într-un briefing de presă că au murit cinci persoane şi alte două au fost rănite.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi în unităţi de terapie intensivă, dar, potrivit lui Oyvind Aas, nu există niciun indiciu că viaţa lor este în pericol. Unul dintre ei este un poliţist în liber care se afla într-un supermarket, unul din multiplele locuri unde s-a produs atacul.

Citeste si aceasta stire:  De grija planetei, cuplul Harry-Meghan vrea “maxim 2 copii”

“Potrivit informaţiilor de care dispunem în prezent, există o singură persoană implicată în aceste acte”, a adăugat poliţistul. Niciun alt suspect nu este deci căutat.

Mobilul atacului este deocamdată nedeterminat.

Presupusul autor al atacului este convertit la islam şi cu antecedente medicale – ceea ce autorităţile au refuzat să confirme.

“Având în vedere desfăşurarea faptelor, este firesc să evaluăm dacă este vorba despre un atac terorist”, a indicat Oyvind Aas.

“Suspectul nu a fost audiat şi este prea devreme să se comenteze motivele sale”, a adăugat el, precizând că anchetatorii păstrează “toate posibilităţile deschise”.

Informată la orele 18.13 (16.13 GMT), poliţia l-a arestat pe suspect la 18.47 şi l-a dus la secţia de poliţie din oraşul învecinat Drammen.

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora