Avionul care detecteaza radiatii nucleare a sosit in Europa

In Stiri externe de ultima ora

Aparatul de zbor, un Boeing WC-135, apartinand fortelor armate ale SUA, a fost trimis in Mediterana. Este specializat in detectare radiatiilor nucleare din atmosfera. Are legatura cu centrala nucleara Zaporojie din Ucraina ?

Nu putini ziaristi straini leaga sosirea complexului aparat de zbor de zvonurile de la Kiev, potrivit carora Rusia ar pregati un atac terorist la Zaporojie, care s-ar putea solda cu o catastrofa nucleara. Daca e vreo legatura intre sosirea avionului american, “adulmecatorul nuclear”, cum i se spune, si riscul unei nenorociri nucleare la Zaporojie e greu de spus. Cert este ca avionul a mai fost trimis in Europa anterior.

WC-135 e un aparat de zbor de recunoastere atmosferica, folosit de armata americana. Misiunea principala e de a preleva mostre de aer pentru a analiza prezenta si compozitia eventualilor agenti chimici si biologici.

Avionul e echipat cu instrumente de detectie foarte sensibile si sofisticate, care permit monitorizarea si identificarea substantelor biologice si chimice din aer. Poate strange informatii despre comopusii periculosi, de exemplu radiatii nucleare, agenti chimici, agenti care polueaza aerul si agenti biologici.

Citeste si aceasta stire:  De grija planetei, cuplul Harry-Meghan vrea “maxim 2 copii”

Operat de un echipaj specializat, format din specialisti ion detectarea substantelor periculoase, WC-135 poate actiona in diverse scenarii, inclusiv in teatre de razboi, zone de criza, precum si in misiuni de monitorizare in caz de incidente nucleare sau chimice.

Zelenski sustine ca Rusia vrea sa provoace o catastrofa nucleara

Centrala nucleara de la Zaporojie, Ucraina, este cea mai mare din Europa. In acest moment, unitatea se afla sub controlul rusilor. Multi spun ca e putin probabil ca rusii sa se auto-saboteze si sa provoace un incident nuclear. Kievul insa, inclusiv presedintele Volodimir Zelenski, afirma ca Moscova pune la cale un atac terorist la Zaporojie si ca pe europeni i-ar putea astepta o criza nucleara.

Monica

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro