Avionul cu armament prabusit in Grecia, un mister ca-n filme

In Stiri externe de ultima ora

“Armele produse in Serbia erau destinate Ucrainei ?” – se intreaba Deutsche Welle, intr-un comentariu pe marginea misterului care si acum planeaza asupra avionului ucrainean prabusit in Grecia.

Sunt numeroase semne de intrebare legate de avionul ucrainean, avand la bord armament din Serbia, care s-a prabusit in Grecia acum zece zile. Incidentul aduce in prim-plan industria de armament din Serbia, precum si coruptia politica de la Belgrad, scrie DW.

Mine si mortiere sarbesti, vandute de un enigmatic dealer de armament si probabil destinat Bangladesh-ului, transportate de un avion ucrainean, prabusit in Grecia: totul pare desprins dintr-un film, dar e realitate, noteaza postul german.

In seara zilei de 16 iulie, un cargo ucrainean, Antonov An-12, s-a prabusit langa orasul Kavala, din nord-estul Greciei. Tot echipajul, 8 ucraineni, in total, si-a pierdut viata. Avionul decolase din orasul Nis, din sudul Serbiei, si avea la bord 11,5 tone de armament de productie sarbeasca.

Se pare ca persoana din spatele acestui transport ar fi sarbul Slobodan Tesic, unul dintre cei mai mari dealeri de arme din Balcani, aflat pe lista SUA de persoane sanctionate. Tesic e un personaj enigmatic, unul dintre principalii donatori ai Partidului Progresist Sarb, al presedintelui Aleksandar Vucic.

Citeste si aceasta stire:  Mâna lungă a propagandei chineze. Partidul Comunist Chinez, Diavolul din umbră (3)

Oficial, tara de destinatie a armamentului era Bangladesh, iar clientul care cumparase cele 11,5 tone de munitie ar fi ministerul Apararii din Bangladesh.

La scurt timp dupa decolare, pilotul anuntase probleme la motor, in timp ce se afla deasupra Marii Egee. Aterizarea de urgenta nu era posibila. Avionul s-a prabusit langa Kavala, iar munitia a explodat in continuu, aproape 24 de ore de la impactul cu solul.

Exista speculatii ca armamentul era destinat Ucrainei. Daca ar fi adevarat, ar fi o dovada ca Serbia incearca un balet diplomatic intre Occident – ii face pe plac trimitand arme Ucrainei – si Rusia, cu care Belgradul are o relatie privilegiata.

Monica

You may also read!

euro 2016 stadium with blending Italy flag

Cei mai buni marcatori din istoria Serie A

Serie A, adica prima liga din Italia, este o competitie care are o istorie extrem de bogata, de peste

Read More...

Concursul Eurovision sub teroarea protestelor pro-palestiniene

Faimoasa competitie muzicala se desfasoara anul acesta sub semnul fricii: demonstrantii pro-palestinieni au reusit sa induca o stare de

Read More...

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro