Beneficiile unui sistem de automatizare industriala

In Stiri de afaceri de ultima ora
image001

Sistemele de automatizare industriala sunt sisteme utilizate pentru controlul si monitorizarea unui proces, masina sau dispozitiv intr-o maniera computerizata care indeplineste de obicei functii sau sarcini repetitive. Acestea sunt destinate sa functioneze automat pentru a reduce si imbunatati munca umana din industrie.

Aceste sisteme inlocuiesc sarcinile repetitive si mecanice indeplinite in principal de o persoana si deciziile pe care le ia in procesul de fabricatie. Acest lucru se realizeaza prin utilizarea comenzilor de programare logice si a utilajelor puternice.

Fie ca vorbim despre automatizari electrice sau sisteme mai complexe, acestea aduc diverse beneficii organizatiilor.

  1. Productivitate. Aceste sisteme fac automatizarea posibila pentru fabrici si procese industriale, permitand o productie continua in masa 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, ceea ce imbunatateste productivitatea si reduce timpul de asamblare.
  2. Calitate. Prin controlul si monitorizarea adaptiva in diferite etape si procese industriale, aceste sisteme sunt utile in eliminarea erorilor umane si, astfel, imbunatatesc calitateasi omogenitatea produselor oferite. In comparatie cu activitatile realizate in totalitate de operatori umani, performanta nu este redusa dupa cateva ore de munca continua.
  3. Consistenta mai mare. Masinile si calculatoarele functioneaza intr-un ritm continuu. Prin urmare, procesele care folosesc automatizarea industiala au o durata mai lunga, stabilitate si soliditateatunci cand sunt gestionate printr-un astfel de sistem.
  4. Flexibilitate. Implementarea unei noi sarcini intr-un lant de productie traditional implica ore sau zile de pregatire a utilizatorilor. Pe de alta parte, cu un sistem automat, reprogramarea unui robot sau a unei masini este un proces simplu si rapid care ofera o mai mare flexibilitate in procesul de productie.
  5. Informatii mai precise. Automatizarea colectarii datelor imbunatateste precizia si reduce costurile. O astfel de precizie sporita permite managerilor companiei sa ia decizii mai bune.
  6. Securitate. Este mai sigur sa folositi sisteme de automatizare industrialape liniile de productie cu conditii de munca periculoase pentru oameni.
  7. Reducerea costurilor. Desi investitia initiala in sisteme de automatizare industriala ar putea fi destul de mare, implementarea acestei tehnologii se va traduce intr-o reducere a costurilor de analiza a datelor. Mai mult, datorita acestei analize automate a datelor, riscul de defectare a masinii si intreruperi de service este redus la minimum.
  8. Conditii de munca imbunatatite. Muncitorii dintr-o fabrica in care a fost implementat un sistem de automatizare industriala lucreaza mai putine ore si isi petrec timpul pentru sarcini cu valoare adaugata ridicata.
  9. Capacitatea umana imbunatatita. Sistemele pe care companiile le pun in aplicare pentru a-si automatiza serviciile nu numai ca indeplinesc sarcinile pe care le-ar face o fiinta umana, dar sunt capabile sa indeplineasca functii care depasesc capacitatile unei persoane reale. Sunt mai eficiente ca marime, greutate, viteza si rezistenta, printre alte caracteristici.
Citeste si aceasta stire:  Soc in transportul aerian: pierderi de 300 de miliarde de dolari

Electrotehnics intelege nevoile firmelor care isi doresc sa introduca automatizarea in procesele lor, tocmai de aceea, ei iti ofera solutii practice si complete pentru imbunatatirea proceselor pe care le intreprinzi si, in final, pentru maximizarea profitului. Ei se ocupa de tot ceea ce tine de tablourile (panourile) electrice de automatizare, de la faza de proiectare, pana la mentenanta!

You may also read!

Joe Biden devine, astăzi, al 46-lea președinte al Statelor Unite

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, nu se va muta oficial la Casa Albă decât din data de 20

Read More...

Premierul Cîțu: școlile se redeschid pe 8 februarie

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat la postul de radio Europa FM că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va

Read More...

Medicii din Wuhan recunosc: Ni s-a ordonat să mințim în privința coronavirusului

Apar noi dovezi despre mușamalizarea criminală ordonată de guvernanții comuniști de la Beijing în privința epidemiei de coronavirus. Postul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora