Berlusconi, achitat de acuzația de dare de mită

In Stiri externe de ultima ora

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat joi de acuzaţia de dare de mită pentru obţinerea unei mărturii mincinoase, informează Reuters.

El fusese acuzat că în 2013 i-a plătit 157.000 de euro cântăreţului Mariano Apicella pentru ca acesta să mintă într-un proces de prostituţie de minori, în care Berlusconi era acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o dansatoare marocană în vârstă de 17 ani dintr-un club de noapte. Fostul şef al guvernului de la Roma a obţinut şi atunci achitarea.

Acuzat ulterior că a mituit un martor, Berlusconi nu şi-a recunoscut vinovăţia. Procurorul Roberto Felici a informat joi instanţa din Roma care judeca dosarul că solicită încetarea procesului. Curtea l-a achitat şi pe Apicella, acuzat de luare de mită şi mărturie mincinoasă, pe motiv de prescriere a faptelor.

Cântăreţul întreţinea deseori atmosfera la aşa-numitele petreceri “bunga-bunga” ale lui Berlusconii, care au declanşat un scandal şi căderea guvernului Italiei – al patrulea condus de magnatul media – în 2011.

Citeste si aceasta stire:  China este cea mai mare provocare pentru Pentagon

Apărarea a arătat că Apicella a fost plătit lunar de Berlusconi, sub formă de donaţii sau prin achitarea unor cheltuieli, fără legătură cu acuzaţiile din proces.

Procesul de la Roma viza un dosar legat de alte două, judecate în alte instanţe din motive de jurisdicţie teritorială.

La Milano este încă în curs un proces în care Berlusconi este acuzat de mituirea a 24 de martori, în special tinere invitate la petrecerile sale. Procuratura a cerut în mai condamnarea lui la şase ani de închisoare. Şi în dosarul respectiv, fostul premier a respins acuzaţiile, iar verdictul este aşteptat cel mai devreme în ianuarie anul viitor.

La Siena, Berlusconi a fost achitat anul trecut de acuzaţia de mituire a altui martor la petreceri. Procuratura a făcut apel, dar data procesului nu a fost încă stabilită.

Reuters apreciază că victoria judiciară de joi constituie încă un imbold pentru politicianul în vârstă de 86 de ani, lider al partidului Forza Italia, reales recent în parlamentul Italiei.

Citeste si aceasta stire:  Borisov, pe cale să revină la putere în Bulgaria

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora