Cat de aproape suntem de a avea in farfurii carne crescuta in laborator ?

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Mai intai, ce inseamna carne cultivata. Sunt celule de la animale – porc, vita, pui, fructe de mare – crescute in laborator. Asadar, animalul in sine nu exista. Se obtin bucati de carne, din celule, in laborator. Celulele stau in lichide si substante speciale, in anumite conditii, pentru a se inmulti si a rezulta … friptura.

Din fericire, procesul tehnologic de obtinere a carnii de laborator este inca foarte costisitor, asa ca probabil ca in urmatorii 10-15 ani nu ne vom trezi in farfurie cu fripturi crescute in laborator. in acest moment, in Europa, cei mai avansati in materie de carne cultivata chimic sunt olandezii. Insa tot mai multe firme de bio tehnologie din strainatate isi indreapta privirile spre piata europeana. Cel mai recent exemplu este Aleph Farms, companie israeliana, care a depus cerere in Elvetia pentru a-si comercializa fripturile sale de vita crescute in laborator. Este putin probabil ca produsele sale sa ajunga  in supermarketurile elvetiene inainte de 2030.

Citeste si aceasta stire:  O motocositoare este utila atunci cand aveti gradina!

Compania, care il are printre investitori pe actorul american Leonardo DiCaprio, a depus o cerere la Oficiul Federal pentru Siguranta Alimentara si Afaceri Veterinare (FOSV) in vederea comercializarii primelor sale fripturi de vita de crescatorie, a anuntat miercuri intr-un comunicat de presa.

Start-up-ul, cu sediul in Rehovot, la periferia Tel Avivului, a depus deja cereri de autorizare in Israel, Statele Unite si Singapore, dar Elvetia este prima tara din Europa in care face demersuri.

Parteneriat cu Migros

In Elvetia, Aleph Farms si-a unit fortele cu lantul de supermarketuri Migros – cel mai mare retailer din tara alpina – care a achizitionat o participatie in cadrul companiei in 2019, pentru a explora potentialul acestei noi tehnologii. In cazul in care produsul Aleph Farms va fi aprobat, acesta va fi probabil disponibil initial doar in restaurantele de lux, explica Tristan Cerf, purtator de cuvant al supermarketurilor Migros. “Vor mai trece ani pana cand produsul va fi vandut in supermarketuri”, – afirma Tristan Cerf.

Citeste si aceasta stire:  Întrebări și răspunsuri despre repatriere decedați

O serie de intreprinderi nou infiintate – start-ups – se ocupa de carnea cultivata, care are ca scop producerea de proteine animale cu un impact mai mic asupra mediului decat cresterea intensiva a animalelor in ferme. Deocamdata, insa, costurile de productie sunt inca foarte ridicate, dar scad destul de repede. Initial, un kilogram de carne de laborator ar fi ajuns sa coste in jur de 70.000 de dolari, dar acum a coborat la cateva mii, potrivit estimarilor.

Monica

You may also read!

Eco Sud - poza 1

18 Martie – Ziua Mondială a Reciclării. Eco Sud SA, compania campioană a investițiilor în infrastructura de mediu și reciclare

Serviciile la standarde europene și investițiile de amploare realizate de compania Eco Sud SA în ultimii ani s-au raportat

Read More...
Foto art 1 inchidere-balcon_10-rotated

Vine primăvara! Protejează-ți balconul cu geamuri culisante și bucură-te de priveliște

Primăvara își face apariția ușor-ușor, aducând cu ea nevoia de a petrece mai mult timp la soare și plăcerea

Read More...

Smart Eco Plus isi bate joc de banii oamenilor!

Esti nemulțumit de factura la incalzire? Poți face o sesizare. Dar daca ai ghinionul sa se ocupe Smart Eco

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro