Cat de aproape suntem de a avea in farfurii carne crescuta in laborator ?

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Mai intai, ce inseamna carne cultivata. Sunt celule de la animale – porc, vita, pui, fructe de mare – crescute in laborator. Asadar, animalul in sine nu exista. Se obtin bucati de carne, din celule, in laborator. Celulele stau in lichide si substante speciale, in anumite conditii, pentru a se inmulti si a rezulta … friptura.

Din fericire, procesul tehnologic de obtinere a carnii de laborator este inca foarte costisitor, asa ca probabil ca in urmatorii 10-15 ani nu ne vom trezi in farfurie cu fripturi crescute in laborator. in acest moment, in Europa, cei mai avansati in materie de carne cultivata chimic sunt olandezii. Insa tot mai multe firme de bio tehnologie din strainatate isi indreapta privirile spre piata europeana. Cel mai recent exemplu este Aleph Farms, companie israeliana, care a depus cerere in Elvetia pentru a-si comercializa fripturile sale de vita crescute in laborator. Este putin probabil ca produsele sale sa ajunga  in supermarketurile elvetiene inainte de 2030.

Citeste si aceasta stire:  Ce case au cei mai bogati americani

Compania, care il are printre investitori pe actorul american Leonardo DiCaprio, a depus o cerere la Oficiul Federal pentru Siguranta Alimentara si Afaceri Veterinare (FOSV) in vederea comercializarii primelor sale fripturi de vita de crescatorie, a anuntat miercuri intr-un comunicat de presa.

Start-up-ul, cu sediul in Rehovot, la periferia Tel Avivului, a depus deja cereri de autorizare in Israel, Statele Unite si Singapore, dar Elvetia este prima tara din Europa in care face demersuri.

Parteneriat cu Migros

In Elvetia, Aleph Farms si-a unit fortele cu lantul de supermarketuri Migros – cel mai mare retailer din tara alpina – care a achizitionat o participatie in cadrul companiei in 2019, pentru a explora potentialul acestei noi tehnologii. In cazul in care produsul Aleph Farms va fi aprobat, acesta va fi probabil disponibil initial doar in restaurantele de lux, explica Tristan Cerf, purtator de cuvant al supermarketurilor Migros. “Vor mai trece ani pana cand produsul va fi vandut in supermarketuri”, – afirma Tristan Cerf.

Citeste si aceasta stire:  10 unelte si echipamente de care sigur vei avea nevoie in gospodarie

O serie de intreprinderi nou infiintate – start-ups – se ocupa de carnea cultivata, care are ca scop producerea de proteine animale cu un impact mai mic asupra mediului decat cresterea intensiva a animalelor in ferme. Deocamdata, insa, costurile de productie sunt inca foarte ridicate, dar scad destul de repede. Initial, un kilogram de carne de laborator ar fi ajuns sa coste in jur de 70.000 de dolari, dar acum a coborat la cateva mii, potrivit estimarilor.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora