Cel mai mare site de pe netul intunecat a fost desfiintat

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Autoritatile germane au reusit sa desfiinteze cel mai mare site de tranzactii ilegale de pe asa-numitul “dark web”, internetul intunecat. Multe din servere erau in Ucraina si Republica Moldova.

Se crede ca site-ul DarkMarket era cea mai mare piata digitala ilegala din lume. Era condus de un australian de 34 de ani. Barbatul a fost arestat de autoritatile germane, in apropierea granitei cu Danemarca. Dupa ce a fost arestat, oamenii legii au preluat controlul asupra site-ului si l-au inchis. La dezactivarea site-ului au contribuit experti Europol si specialisti din mai multe tari, inclusiv din Statele Unite.

Pe site-ul de pe internetul intuncat s-au facut peste 320.000 de tranzactii ilegale. Avea 500.000 de utilizatori si peste 2400 de vanzatori. S-au facut tranzactii fabuloase: in bitcoin si alte criptomonede, valoarea tranzactiilor a fost de 140 de milioane de euro.

Se vindeau droguri, carti de credit false, carduri SIM anonime si programe informatice de virusare. In cadrul operatiunii, au fost confiscate peste 20 de servere din Ucraina si Republica Moldova.

Citeste si aceasta stire:  Rusia, o gură artificială de oxigen pentru Huawei

“Datele stocate vor permite anchetatorilor sa afle mai multe despre moderatori, vanzatori si cumparatori” – afirma Europol.

Darknet, sau internul intunecat, e ca o retea paralela cu netul obisnuit, in care se poate intra doar cu anumite coduri. Site-urile sunt invizibile si nu sunt evidentiate de motoarele de cautare.  Internetul intunecat e folosit pentru tranzactii ilegale si complet interzise. In afara de droguri, arme, carti de credit false, virusuri informatice, obiecte de tortura,  pe darknet se vand  inclusiv oameni si organe.

Monica

You may also read!

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că în anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19 "nu unul, nu doi", ci

Read More...

Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu

Read More...

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora