Cel mai mare site de pe netul intunecat a fost desfiintat

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Autoritatile germane au reusit sa desfiinteze cel mai mare site de tranzactii ilegale de pe asa-numitul “dark web”, internetul intunecat. Multe din servere erau in Ucraina si Republica Moldova.

Se crede ca site-ul DarkMarket era cea mai mare piata digitala ilegala din lume. Era condus de un australian de 34 de ani. Barbatul a fost arestat de autoritatile germane, in apropierea granitei cu Danemarca. Dupa ce a fost arestat, oamenii legii au preluat controlul asupra site-ului si l-au inchis. La dezactivarea site-ului au contribuit experti Europol si specialisti din mai multe tari, inclusiv din Statele Unite.

Pe site-ul de pe internetul intuncat s-au facut peste 320.000 de tranzactii ilegale. Avea 500.000 de utilizatori si peste 2400 de vanzatori. S-au facut tranzactii fabuloase: in bitcoin si alte criptomonede, valoarea tranzactiilor a fost de 140 de milioane de euro.

Se vindeau droguri, carti de credit false, carduri SIM anonime si programe informatice de virusare. In cadrul operatiunii, au fost confiscate peste 20 de servere din Ucraina si Republica Moldova.

Citeste si aceasta stire:  Noul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi ultimul telefon al companiei chineze

“Datele stocate vor permite anchetatorilor sa afle mai multe despre moderatori, vanzatori si cumparatori” – afirma Europol.

Darknet, sau internul intunecat, e ca o retea paralela cu netul obisnuit, in care se poate intra doar cu anumite coduri. Site-urile sunt invizibile si nu sunt evidentiate de motoarele de cautare.  Internetul intunecat e folosit pentru tranzactii ilegale si complet interzise. In afara de droguri, arme, carti de credit false, virusuri informatice, obiecte de tortura,  pe darknet se vand  inclusiv oameni si organe.

Monica

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora