Certificatele COVID expira in Israel. Doar cei vaccinati cu trei doze vor mai avea dreptul la certificat

In Stiri din sanatate de ultima ora

Guvernul israelian a anuntat ca de duminica se schimba regulile privind Certificatul Verde. La acest document, de care e nevoie practic in orice activitate, vor avea dreptul numai cetatenii vaccinati cu trei doze.

Duminica, expira toate Certificatele COVID ale israelienilor. Pot fi prelungite numai de catre cetatenii israelieni care fac dovada ca s-au vaccinat cu doza a treia, asa-numitul booster, menit sa refaca imunitatea. De asemenea, cei care au mai putin de sase luni de la a doua doza au dreptul sa primeasca un nou certificat COVID. Insa cei vaccinati cu primele doze acum mai bine de sase luni, pentru ca le-a scazut imunitatea trebuie sa faca, obligatoriu, a treia doza de Pfizer. Noile masuri sunt valabile pentru populatia de la 12 ani in sus. Expertii israelieni afirma ca a treia doza este sigura, iar reactiile adverse au fost foarte si usoare.

Deja in Israel se vorbeste despre a patra doza, ce ar urma sa fie administrata la sase luni de la doza a treia.

“Intrucat virusul e aici si va continua sa fie printre noi, trebuie sa ne pregatim pentru a patra injectie” – a declarat seful campaniei de vaccinare din Israel, profesorul Salman Zarka. El sugereaza ca, probabil, certificatul COVID va trebuie reinnoit dupa fiecare doza de vaccin.

Citeste si aceasta stire:  Guvernatorul Floridei vrea sa ceara socoteala companiilor Pfizer si Moderna

Israelienii sunt primii care au inceput vaccinarea cu Pfizer, inca din decembrie, anul trecut. Insa in iulie, deci la aproximativ 6-7 luni de la vaccin s-a constatat ca se inmultesc cazurile de COVID in randul vaccinatilor pentru ca eficienta serului a scazut la 40 la suta. Cei trecuti prin boala trebuie sa se vaccineze cu o singura doza la sase luni de la vindecare. Altfel, nu vor primi noul certificat COVID care intra in vigoare de duminica. Se considera ca anticorpii obtinuti prin trecerea prin boala plus o doza de vaccin echivaleaza cu protectia asigurata de trei doze de vaccin.

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora