Ciuca la final de mandat: putem spune, fara modestie, ca am asigurat stabilitatea tarii

In Stiri politice de ultima ora

“Astazi a venit momentul sa-mi inchei activitatea de prim-ministru al guvernului Romaniei” – a declarat Nicolae Ciuca, la Palatul Victoria. Rotativa, amanata din 25 mai, va avea loc.

Ciuca a explicat ca rotativa a fost amanata pe fondul conflictului de munca din invatamant, insa acum acesta s-a rezolvat, deci guvernul isi depune mandatul. “Pe baza dialogului si a tot ce a putut sa insemne o foarte buna coordare la nivel de coalitie, de ministere de linie si cu reprezentantii sindicatelor din educatie, am reusit sa convenim asupra unei forme de act normativ, astfel incat doleantele dascalilor sa poata sa fie acoperite si in felul acesta sa redam increderea si respectul fata de profesorii, educatorii, invatatorii din sistemul de invatamant romanesc. Astfel, prin ordonanta de urgenta de azi nu am facut decat sa convenim si sa asumam cu responsabilitate toate aceste masuri, rugand sindicatele sa inteleaga faptul ca e nevoie de masuri care sa fie sustenabile, care sa nu fie populiste, si mas care sa reprezinte decizia politica responsabila, atat in interes public, cat si in interesul celor care isi desfasoara activitatea in nobila meserie de dascal” –  a declarat Ciuca, in, probabil, ultima sa conferinta de presa in calitate de premier.

Citeste si aceasta stire:  Efectele semnalelor de la Bruxelles: se modifica legile justitiei

Liderii judeteni ai sindicatelor din educatie si-au mandatat reprezentantii sa suspende greva, cu 51 de voturi pentru, din 57, a afirmat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant -FSLI – Simion Hăncescu. El a precizat ca majorarea cu 50 la suta din cresterea salariala prevazuta de noua Lege a salarizării se va aplica de la 1 ianuarie 2024.

La nivelul coalitiei incep negocierile pentru efectuarea rocadei. PNL spera ca pana joi guvernul sa fie gata si tot joi sa investit. Deocamdata, prezenta UDMR in viitorul executiv e incerta, tinand cont ca maghiarii nu doresc cu niciun chip sa renunte la ministerul Dezvoltarii Regionale.

Monica

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora