Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

In Stiri culturale de ultima ora

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii in cadrul turneului aniversar Madrigal 60 – The Magic of Winter, primul in America dupa 35 de ani.

Corul „Madrigal – Marin Constantin” a sustinut sapte concerte si recitaluri in patru mari orase americane: New York, Washington, D.C., Chicago si Seattle, in sali neincapatoare pentru publicul nerabdator sa il asculte.

Record de spectatori

Cu un spectaculos repertoriu de colinde si muzica renascentista si universala, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu si Cezar Verlan, a cantat pentru peste 6.000 de spectatori de pe ambele Coaste ale Americii – romani din Statele Unite, public american, turisti si oficialitati din ambele tari. In multe dintre sali, locurile au fost suplimentate in zilele de concert, iar la Chicago, la cererea importantei comunitati romanesti din Illinois, Corul Madrigal a mai sustinut un concert.

Concerte in cele mai prestigioase catedrale si cladiri istorice din America

Concertele si recitalurile au avut loc in sali de concerte prestigioase arhipline, precum si in mai multe spatii emblematice americane: „Speaker Nancy Pelosi Room” din Congresul S.U.A. – o premiera absoluta, Saint John the Divine Cathedral – cea mai mare catedrala episcopala din lume, dar si in monumentala National Cathedral din Washington, considerata „un spatiu sacru in care America se aduna in momente de importanta nationala”, unde au fost prezenti peste 1.000 de spectatori.

Citeste si aceasta stire:  LibFest, incepe maratonul cultural de la Brasov

Surprize pentru oameni

Concertele anuntate in programul turneului au fost completate de recitaluri surpriza create chiar de membrii Madrigalului. Aflat in celebra Times Square din New York, Corul Madrigal a surprins turistii cu un flashmob in care a cantat muzica traditionala romaneasca si colinde. De asemenea, de Ziua Nationala a Romaniei, aflati la peste 10.000 de metri altitudine, madrigalistii au creat un moment special. „Desteapta-te, romane!”, dar si Imnul american, s-au auzit la bordul avionului care ii ducea spre Chicago, spre incantarea pasagerilor si a echipajului avionului.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora