Mediul de afaceri din ziua de azi este foarte competitiv in absolut orice sector si, pentru a avea succes, oamenii de afaceri trebuie sa tina pasul cu schimbarile din domeniu si sa faca tot ce le sta in putinta pentru a-si asigura un loc in primele randuri.
Paralel cu explozia afacerilor pe piata romaneasca s-a dezvoltat si tehnologia, astfel ca, in multe cazuri, o afacere profitabila inseamna o afacere aliniata la ultimele inovatii tehnologice. In aceasta idee, expertii de la Electrotehnics vin cu o serie de sfaturi, care au ca scop performanta unei firme. Ei sunt de parere ca primul pas in directia succesului este realizat de implementarea unui sistem de automatizari. Acesta este viitorul oricare firme si altfel spus, numai firmele cu viziune, deschise la nou, vor rezista si se vor dezvolta.
Avantajele aduse de automatizari
Idealul oricarei firme, de orice dimensiuni, este sa fie cat mai eficienta consumand cat mai putine resurse, fie ca este vorba despre resurse financiare, umane sau materii prime. Automatizarea exact acest lucru urmareste, cresterea eficientei si scaderea costurilor. Multi antreprenori sunt reticenti in a implementa procese de automatizare, insa acest lucru este cauzat de faptul ca n-au analizat cu atentie multiplele beneficii pe termen lung.
1. Eficienta sporita si timp de executie mai mic
Implementarea unui tablou electric de automatizare va creste randamentul proceselor, crescand automat si productivitatea. Intregul proces de productie va trece la un nou nivel. In plus, spre deosebire de oameni, automatizarile au un mare avantaj in ceea ce priveste timpul de executie. Este esential insa sa se inteleaga faptul ca rapiditatea executarii comenzilor este influentata in mod considerabil si de calitatea si performanta aparaturii.
2. Precizia este sustinuta tot de automatizari
Din nou, spre deosebire de factorul uman, automatizarile garanteaza o precizie mai mare a lucrarilor si comenzilor. Chiar daca exista parti componente sau finisaje care necesita lucru manual, partea principala a produselor va pastra parametri specifici doar in cadrul unei automatizari.
3. Automatizarile sustin volumul de munca crescut
Odata cu implementarea automatizarilor electrice industriale se va constata cresterea volumului de lucru, deoarece se poate lucra fara pauza cu o productivitate mai mare. In lipsa, acelasi volum de munca ar putea fi asigurat doar printr-un numar mult mai mare de personal.
4. Creste nivelul sigurantei
In lipsa unei automatizari, angajatii au de realizat numeroase actiuni repetitive. In acest context, pe fondul oboselii si al neatentiei, survin foarte multe accidentari la locul de munca sau produse neconforme, cu defecte de fabricatie. Automatizarea a inlaturat aceste ipoteze, asigurand un proces fara probleme de fabricatie, executat in siguranta. Eliminarea factorului uman din mai multe etape de productie este necesara mai ales in cazul mediilor toxice.
5. Durabilitate crescuta a produselor si a liniei de productiei
Datorita automatizarilor, creste fiabilitatea atat in ceea ce priveste produsele realizate, cat si aparatura folosita in procesul de fabricatie. Precizia si eficienta insemna produse de calitate, iar lipsa manipularii umane a aparaturii ii va creste durata de functionare.
Cu scopul de a-si dezvolta afacerea si a creste profitabilitatea, antreprenorii smart apeleaza la automatizari. Chiar daca investitiile initiale sunt substantiale, avantajele nu vor intarzia sa apara. In plus, automatizarea electrica este un proces ce se poate implementa in toate ramurile industriale si neindustriale.