5 criterii importante de care sa tii cont cand cumperi o camera frigorifica

In Stiri de afaceri de ultima ora
camera frigorifica

Camera frigorifica este des intalnita in magazinele de orice dimensiune, pana la hypermarketuri, depozite de fructe-legume sau de carne. Aceasta este reprezentata, practic, de un container in care sunt depozitate diferite produse alimentare. O camera frigorifica este formata din panouri groase, care sa aiba capacitatea de a mentine constanta temperatura, permitand o racire optima in interior.

Indiferent ca este vorba de o afacere mai mica sau de una mai mare, business-urile care se ocupa cu manipularea alimentelor au nevoie de o camera frigorifica. Principiul de functionare al camerei frigorifice este similar cu cel al unui frigider. Aerul este racit cu ajutorul unei unitati de racire, urmand ca apoi acesta sa circule in interiorul containerului.

Caracteristicile unei camere frigorifice bune

Cei care au nevoie de o camera frigorifica vor constata ca au o misiune destul de dificila si multi factori de luat in calcul. In continuare sunt prezentate cele mai importante aspecte de verificat atunci cand se achizitioneaza o unitate de racire, pentru ca toti cei interesati cauta doar dupa sintagma camere frigorifice pret, neglijand toate celelalte caracteristici:

  • Destinatia in care va fi utilizata, intrucat camere frigorifice pot exista atat in magazine, cat si in farmacii sau restaurante: prin urmare, exista mai multe tipuri de camere frigorifice: pentru legume-fructe, pentru refrigerare, pentru congelare, pentru restaurant, pentru flori, pentru racoritoare.
  • Marimea camerei frigorifice: trebuie sa se tina cont de numarul de produse ce vor fi depozitate si container, dar si marimea acestora. Alt element important este spatiul necesar pentru deplasare in interiorul incaperii si manipularea produselor.
  • Temperatura necesara: in functie de specificul produselor ce urmeaza sa fie depozitate, trebuie vazut daca e nevoie de o temperatura de refrigerare sau una de congelare.
Citeste si aceasta stire:  4 criterii importante pentru alegerea celei mai bune firme de contabilitate

Alte criterii definitorii de care trebuie sa se tina cont:

  • Locul in care va fi amplasata

O camera frigorifica poate fi amplasata la exterior sau chiar in interiorul alte incaperi. Pentru camerele exterioare se folosesc de cel mai multe ori containere, insa contactul direct cu temperaturile exterioare duce la o grija deosebita cu izolatia si puterea frigorifica. Intr-o camera frigorifica situata la interior, temperatura exterioara este relativ constanta. Temperatura exterioara este importanta mai ales in ceea ce priveste regimul de functionare al compresorului.

In cazul unei camere frigorifice exterioare compresorul necesita rezistenta de carter si isi schimba regimul de lucru de la un anotimp la altul, in vreme ce in cazul unei camere interioare regimul de functionare al compresorului este acelasi pe toata perioada anului.

  • Importanta izolatiei camerei frigorifice

Camera frigorifica este formata dintr-un sistem frigorific si o incapere foarte bine izolata. Rolul izolatiei este de a nu permite aerului cald sa patrunda in incapere. Astfel, o izolatie proasta inseamna o camera frigorifica ce nu functioneaza la capacitate maxima. Patrunderea aerului cald va duce la porniri mai dese ale compresorului, astfel scazand durata de viata a intregului sistem. Cand compresorul porneste mai des se consuma mai mult curent electric, prin urmare, in lipsa unei izolatii de calitate, eficienta scade si costurile cresc.

Citeste si aceasta stire:  Deprecierea leului continua in raport cu moneda unica, care atinge un nou record

Potrivit specialistilor de la Frigotehnics.ro, o izolatie buna a camerei se amortizeaza foarte repede din punct de vedere al costurilor si, in plus, protejeaza compresorul, care este piesa cea mai scumpa a intregului sistem de racire.

You may also read!

Horoscop 2020: cateva indicii despre fiecare zodie in parte

Vara a trecut, deja facem planuri de Revelion, iar sfarsitul anului ne duce, inevitabil, cu gandul la ce ne

Read More...

Ziua cea mai grea: are loc reconstituirea crimelor din casa groazei din Caracal

Prima reconstituire, luni, este pentru cumplitul caz Alexandra Macesanu (15 ani), fata disparuta acum opt saptamani si, probabil, omorata

Read More...

Proteste la salonul auto de la Frankfurt

Mii de oameni au protestat in fata complexului expozitional din Frankfurt, unde are loc celebrul salon auto. Demonstrantii cer

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora