6 unelte de nelipsit dintr-un atelier de mobilă

In Stiri de afaceri de ultima ora
helena-lopes-okI5SSlYAvM-unsplash

Deschiderea unui atelier de mobile este o idee de afacere profitabilă, bineînțeles, cu condiția să ai și un minim de experiență în domeniul tâmplăriei.

Pe lângă experiență, ai nevoie și de o serie de echipamente, iar în cele ce urmează îți prezentăm uneltele indispensabile unei astfel de activități.

Fierăstrău electric

Când ai multe comenzi și trebuie să prelucrezi o cantitate mare de material, nu îți permiți să pierzi timp prețios folosind un fierăstrău manual. Chiar dacă ai deprins tainele meseriei cu o astfel de unealtă, odată cu deschiderea atelierului de mobilă este timpul să treci la nivelul următor.

Cu un fierăstrău electric, treaba merge mult mai ușor, pentru că poți prelucra un volum mare de material într-un timp mai scurt.

Dacă vrei să-ți comanzi un astfel de echipament, îți recomandăm să faci o vizită pe Masif.ro. Aici găsești mai multe modele de fierăstraie electrice, din care îl poți alege pe cel mai potrivit pentru activitatea ta.

Mașină de găurit și înșurubat

Piesele care alcătuiesc corpurile de mobilier se fixează cu ajutorul șuruburilor, iar pentru aceasta trebuie să fie date găuri în material. O mașină de găurit este ideală pentru o astfel de operațiune, așa că trebuie inclusă pe lista uneltelor indispensabile.

Citeste si aceasta stire:  Parlamentul European mai dă o palmă Chinei comuniste

Este de preferat să alegi o mașină de găurit prevăzută și cu cap de înșurubare, pentru că astfel o poți folosi și pentru strângerea șuruburilor atunci când asamblezi piesele de mobilier.

Nivelă laser

Nivela cu laser este o variantă moderna a clasicelor nivele cu bulă, și este foarte utilă pentru operațiunea de  asamblare a mobilei. Piesele trebuie să fie perfect drepte și aliniate, iar o nivelă cu laser te ajută să trasezi linii virtuale după care să te ghidezi atunci când montezi mobila.

De asemenea, cu ajutorul unei astfel de unelte poți verifica dacă piesele de mobilier sunt bine asamblate sau dacă au nevoie de retușuri.

Polizor

Deși este folosit mai rar pentru prelucrarea lemnului, un astfel de dispozitiv nu trebuie să lipsească dintr-un atelier de mobilă, pentru că te ajută la întreținerea celorlalte unelte.

Pe măsură ce sunt folosite, dălțile, burghiele și lamele rindelelor se tocesc și nu mai au eficiența dorită. Problema se poate rezolva foarte simplu ascuțind aceste piese, iar pentru aceasta ai nevoie de o sculă adecvată.

Citeste si aceasta stire:  Ce trebuie să știi înainte de a lua un credit IFN

Aici își intră în rol polizorul, cu ajutorul căruia poți ascuți uneltele îndelung folosite. Totodată, dacă folosești discuri potrivite, cu un polizor poți șlefui, lustrui sau tăia diferite materiale.

Rindea electrică

Rindeaua este o unealtă folosită exclusiv în tâmplărie, având rolul de a înlătura excesul de material de pe bucățile de lemn, în timpul prelucrării. Și de această dată, folosirea modelului clasic de rindea manuală se dovedește o inițiativă total neproductivă, având în vedere volumul mare de muncă.

Ca în cazul fierăstrăului, se impune folosirea unei unelte electrice, care poate fi mobilă sau staționară. Rindelele electrice staționare sunt recomandate pentru prelucrarea suprafețelor mari și pentru operațiunile de mare precizie în timp ce variantele mobile sunt mai mici și îți permit mai multă libertate de mișcare.

Ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor este considerat o unealtă multifuncțională, întrucât poate fi folosit pentru mai multe operațiuni. Cu ajutorul său poți străpunge materiale, poți dăltui sau chiar poți demola. Dacă ai un atelier de mobilă, nu se pune problema de a demola ceva, însă celelalte două funcții îți vor fi de mare folos.

Citeste si aceasta stire:  A avut loc lansarea primului tractor 100% romanesc - TAGRO

Datorită mecanismului de percuție, un ciocan rotopercutor echipat cu un burghiu poate străpunge mai ușor decât o bormașină obișnuită bucăți groase din lemn, însă poate fi folosit si pentru materialele mai subțiri.

De asemenea, dacă înlocuiești burghiul cu o daltă, poți prelucra mai ușor lemnul decât dacă ai face-o cu o daltă manuală.

Aceasta este lista echipamentelor de bază cu care trebuie să-ți dotezi atelierul de mobilă înainte de a începe oficial activitatea de producție.

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora