Portughezii vin la cumparaturi in Spania, unde TVA e zero la produse de baza

In Stiri de afaceri de ultima ora

Portughezii care stau in zonele de frontiera economisesc pana la 150 de euro pe luna, pentru ca merg la cumparaturi la vecinii spanioli.

De la 1 ianuarie, Spania a eliminat TVA-ul la produsele esentiale. E vorba de legume, verdeata, paine, oua si lapte. In acest moment, Spania are cea mai scazuta inflatie din zona euro.

Asa ca portughezii care sunt aproape de magazinele spaniole nu mai stau pe ganduri si merg sa-si faca aprovizionarea la vecini. Multi spun ca, astfel, economisesc intre 100 si 150 de euro pe cosul de cumparaturi.

“De la un timp, in Portugalia, nu mai umpli un cos nici cu 200 de euro. Aici am cumparat pentru o luna si am platit sub 200 de euro” – spune o clienta portugheza venita la cumparaturi in localitatea spaniola Verin.

Chiar si produsele la care TVA nu e zero sunt mai ieftine in Spania decat in Portugalia. Unii portughezi vin inclusiv pentru combustibil, cereale si carne. Cerealele, de exemplu, sunt la jumatate de pret in Spania, comparativ cu Portugalia.

Citeste si aceasta stire:  Certificare iso, documentul increderii

Pentru o familie portugheza de 5 persoane, care isi face provizii pentru o luna intreaga, suma economisita ajunge la 200 de euro, potrivit presei spaniole.

“Oamenii sunt multumiti, vin sa cumpere cu bani mai putini produse de calitate foarte buna. Asta e esential pentru client. Si noi suntem multumiti, avem vanzari foarte bune” – povesteste Puri Regueiro, proprietarul unui supermarket din Feces de Abaixo, oras spaniol de la granita cu Portugalia.

Monica

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro