Portughezii vin la cumparaturi in Spania, unde TVA e zero la produse de baza

In Stiri de afaceri de ultima ora

Portughezii care stau in zonele de frontiera economisesc pana la 150 de euro pe luna, pentru ca merg la cumparaturi la vecinii spanioli.

De la 1 ianuarie, Spania a eliminat TVA-ul la produsele esentiale. E vorba de legume, verdeata, paine, oua si lapte. In acest moment, Spania are cea mai scazuta inflatie din zona euro.

Asa ca portughezii care sunt aproape de magazinele spaniole nu mai stau pe ganduri si merg sa-si faca aprovizionarea la vecini. Multi spun ca, astfel, economisesc intre 100 si 150 de euro pe cosul de cumparaturi.

“De la un timp, in Portugalia, nu mai umpli un cos nici cu 200 de euro. Aici am cumparat pentru o luna si am platit sub 200 de euro” – spune o clienta portugheza venita la cumparaturi in localitatea spaniola Verin.

Chiar si produsele la care TVA nu e zero sunt mai ieftine in Spania decat in Portugalia. Unii portughezi vin inclusiv pentru combustibil, cereale si carne. Cerealele, de exemplu, sunt la jumatate de pret in Spania, comparativ cu Portugalia.

Citeste si aceasta stire:  Banca Centrală a Elveţiei creditează Credit Suisse

Pentru o familie portugheza de 5 persoane, care isi face provizii pentru o luna intreaga, suma economisita ajunge la 200 de euro, potrivit presei spaniole.

“Oamenii sunt multumiti, vin sa cumpere cu bani mai putini produse de calitate foarte buna. Asta e esential pentru client. Si noi suntem multumiti, avem vanzari foarte bune” – povesteste Puri Regueiro, proprietarul unui supermarket din Feces de Abaixo, oras spaniol de la granita cu Portugalia.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro