Ucraina: guvernul a rechizitionat cinci companii strategice

In Stiri de afaceri de ultima ora

Este vorba despre companii petroliere,  o fabrica de generatoare si una de motoare. Presedintele Volodimir Zelenski a declarat ca e nevoie de asemenea masuri, in contextul actualului razboi.

Potrivit documentelor publicate la Kiev, cele cinci companii strategice expropriate sunt :

  1. Motor Sich, fabricant de motoare.
  2. Ukrnafta, companie petroliera.
  3. Ukrtatnafta, companie petroliera.
  4. AvtoKrAZ, constructor auto.
  5. Zaporizhtransformator, fabrica de transformatoare

Volodimir Zelenski a explicat ca decizia de a prelua controlul asupra acestor companii strategice a fost necesara pentru a satisface nevoile urgente ale Ucrainei pe timp de razboi.

Rechizitionarea celor 5 companii a fost posibila in virtutea legii martiale, decretate de Zelenski in Ucraina dupa inceperea invaziei ruse. Statul ucrainean detinea actiuni la toate cele 5 companii.

“Asemenea paşi  sunt necesari pentru tara noastra e in razboi, iar masurile luate de noi vor ajuta la satisfacerea nevoilor sectorului nostru de aparare. In aceste vremuri dificile, trebuie sa ne indreptam toate fortele catre eliberarea pamantului si a poporului nostru, catre sustinerea armatei ucrainene,” – a postat Zelenski pe Telegram. Actiunile celor 5 companii au trecut in proprietatea ministerului Apararii din Ucraina.

Citeste si aceasta stire:  Transporturile aeriene își vor reveni abia în 2025

Niciuna dintre cele 5 companii preluate de stat nu au facut, deocamdata, vreun comentariu. Activele celor cinci intreprinderi sunt de astazi gestionate de ministerul Apararii pentru a asigura nevoile urgente ale fortelor armate. Este vorba despre furnizarea de carburant si de lubrifianti, repararea echipamentelor militare si a armelor. Ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Reznikov, precizeaza ca aceste intreprinderi trebuie sa functioneze “24 de ore din 24, sapte zile din sapte pentru nevoile de aparare ale statului”.

Monica

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora