Ucraina: guvernul a rechizitionat cinci companii strategice

In Stiri de afaceri de ultima ora

Este vorba despre companii petroliere,  o fabrica de generatoare si una de motoare. Presedintele Volodimir Zelenski a declarat ca e nevoie de asemenea masuri, in contextul actualului razboi.

Potrivit documentelor publicate la Kiev, cele cinci companii strategice expropriate sunt :

  1. Motor Sich, fabricant de motoare.
  2. Ukrnafta, companie petroliera.
  3. Ukrtatnafta, companie petroliera.
  4. AvtoKrAZ, constructor auto.
  5. Zaporizhtransformator, fabrica de transformatoare

Volodimir Zelenski a explicat ca decizia de a prelua controlul asupra acestor companii strategice a fost necesara pentru a satisface nevoile urgente ale Ucrainei pe timp de razboi.

Rechizitionarea celor 5 companii a fost posibila in virtutea legii martiale, decretate de Zelenski in Ucraina dupa inceperea invaziei ruse. Statul ucrainean detinea actiuni la toate cele 5 companii.

“Asemenea paşi  sunt necesari pentru tara noastra e in razboi, iar masurile luate de noi vor ajuta la satisfacerea nevoilor sectorului nostru de aparare. In aceste vremuri dificile, trebuie sa ne indreptam toate fortele catre eliberarea pamantului si a poporului nostru, catre sustinerea armatei ucrainene,” – a postat Zelenski pe Telegram. Actiunile celor 5 companii au trecut in proprietatea ministerului Apararii din Ucraina.

Citeste si aceasta stire:  Turcia se lupta cu inflatia galopanta; oamenii au saracit peste noapte

Niciuna dintre cele 5 companii preluate de stat nu au facut, deocamdata, vreun comentariu. Activele celor cinci intreprinderi sunt de astazi gestionate de ministerul Apararii pentru a asigura nevoile urgente ale fortelor armate. Este vorba despre furnizarea de carburant si de lubrifianti, repararea echipamentelor militare si a armelor. Ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Reznikov, precizeaza ca aceste intreprinderi trebuie sa functioneze “24 de ore din 24, sapte zile din sapte pentru nevoile de aparare ale statului”.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro