Cum să consumi mai puțină energie electrică pentru aparatul frigorific din locuință

In Stiri de ultima ora din lifestyle
reparatii frigidere newsin

În cele mai multe gospodării din România, unul dintre cei mai importanți consumatori de energie electrică este aparatul frigorific, în situația în care iluminatul cu becuri LED utilizează cantități foarte reduse de curent electric. Dacă alte aparate electrocasnice funcționează ocazional și prezintă un consum mare doar în utilizare, frigiderul (de obicei combină frigorifică) este mereu în funcțiune. Implicit, este un consumator de bază în locuință.

Românii care dețin aparate frigorifice mai vechi ajung să înregistreze consumuri însemnate la factura de energie electrică. Este important așadar să fie folosit un frigider / congelator de generație nouă, eficient energetic. Nu cu mult timp în urmă, au intrat în vigoare noile etichete de clasă energetică stabilite de Uniunea Europeană, mult mai exigente decât cele vechi. Acum, cele mai des cumpărate aparate frigorifice sunt cele din clasele E și F, considerate avantajoase în raport cu prețul de vânzare. Conform datelor din magazinele online, astfel de combine frigorifice cu preț mic – mediu consumă circa 250 – 300 kWh anual.

Citeste si aceasta stire:  Freza profesională pentru unghii pentru o manichiură rapidă, precisă și eficientă

Dacă ai deja un aparat frigorific cu un consum acceptabil de energie, este important să acorzi atenție întreținerii corespunzătoare a acestuia. Astfel, vei evita să apelezi la servicii de reparatii frigidere și vei avea parte de un consum rezonabil în continuare.

Este foarte importantă așezarea frigiderului în locuință. Se va evita poziționarea acestuia lângă surse de căldură (cuptor, aragaz, plită, calorifer), precum și în lumina solară directă puternică (lângă fereastră sau pe balcon). În plus, se va asigura spațiu suficient (cel puțin 10 cm) între frigider și perete sau alte obiecte. Dacă aceste recomandări nu sunt respectate, frigiderul va consuma mai multă energie electrică pentru a asigura răcirea interioară și ar putea prezenta defecțiuni într-un timp scurt.

Este important ca aparatul frigorific să nu fie setat pe temperatura minimă posibilă – nici în zona de frigider, nici în cea de congelator. De obicei, eficiența este foarte bună cu o setare medie de temperatură. În funcție de situație și în perioadele în care pleci mai multe zile de acasă, se poate merge pe o setare de temperatură maximă. Efortul aparatului va fi minim, iar consumul de energie de asemenea va fi mai scăzut.

Citeste si aceasta stire:  Noiembrie, ce ne rezerva astrele ?

Un alt element care contează mult: să deschizi ușa frigiderului cât mai rar și pentru cât mai puține secunde. De fiecare dată când faci acest lucru, se pierde aer rece, iar aparatul trebuie să acționeze pentru a restabili temperatura din interior. Aerisește bine camerele și ai grijă să nu ai în locuință temperaturi prea ridicate.

Dacă frigiderul funcționează foarte mult și nu se mai oprește, dacă nu mai răcește corespunzător, dacă produce un strat gros de gheață sau apar alte situații deosebite, este semn clar că ai nevoie să cauți firmă sau tehnician frigotehnist autorizat pentru reparatii frigidere sector 6 Bucuresti sau, după caz, în alte zone și localități din țară. Intervenția rapidă va readuce frigiderul la modul de funcționare corectă, deci nu numai că se va evita risipa de energie electrică, dar se vor evita și probleme mai grave care ar fi putut duce altfel la necesitatea de înlocuire a aparatului.

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora