Din cauza exploziei de imbolnaviri cu COVID-19, municipiul Suceava intra in carantina

In Stiri de actualitate din Romania

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat emiterea Ordonantei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava. Astfel, Suceava devine primul oras inchis din Romania.

In acest moment sunt 2245 de cazuri confirmate, iar numarul deceselor a ajuns la 72.

Pe langa municipiul Suceava, intra in carantina si o zona limitrofa, formata din opt comune. In plus, se stabileste o zona de protectie asupra unor unitati administrativ-teritoriale din judetul Suceava.

Toate caile de acces spre si dinspre Suceava vor fi securizate de armata si politie.

Potrivit Ordonantei Militare nr.6, accesul pe aeroportul international „Stefan cel Mare” Suceava este permis doar pentru zboruri efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfa si corespondenta, umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, precum si aterizarilor tehnice necomerciale.

Suceava a devenit un adevarat focar, tinand cont ca din cele 2245 cazuri de infectare cu COVID-19, aproape o treime sunt in acea zona.

“Am considerat din punct de vedere medical ca trebuie luate masuri suplimentare in zona Sucevei”, a declarat Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Citeste si aceasta stire:  Posibila frauda cu fonduri COVID; ancheta OLAF ar viza si Romania ?

Cele opt comune care intra si ele in carantina totala sunt Adancata, Salcea, Ipotesti, Bosanci, Moara, Scheia, Patrauti si Mitocu Dragomirnei.

Monica

foto: youtube

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora