Iresponsabiliide la Beijing, ciumele comuniste care se agață de putere, fac tot posibilul să îi prindă din urmă pe americani din punct de vedere tehnologic și pentru ei nu contează siguranța populației. Inconștienții comuniști din China au fost la un pas provoace un masacru pe unul dintre cele mai frumoase locuri turistice de pe glob, în Maldive. Asta pentru că o rachetă chinezează, la fel ca oricare altă chinezărie, a scăpat de sub control și cele 18 tone de fier au pornit cu viteză spre Pământ, fără ca nimeni să știe exact unde va cădea proiectilul.
Până la urmăo parte din chinezăria cosmică a reintrată duminică în atmosfera Pământului și s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian, a anunţat agenţia spaţială a Chinei comuniste.
“Conform monitorizării şi analizei, la 10.24 (02.24 GMT), la 9 mai 2021, primul etaj al rachetei Long March 5B a intrat în atmosferă”, a transmis într-un comunicat Biroul chinez de inginerie spaţială, furnizând coordonatele unui punct situat în Oceanul Indian, în apropiere de Maldive.
NASA acuză inconștiența de care a dat dovadă China
Centrul armatei americane pentru comandamentul spaţiului a precizat că racheta “a intrat deasupra Peninsulei Arabice, duminică aproximativ la ora 2:15 GMT”.
“Nu ştim dacă resturile au căzut pe uscat sau în apă”, a mai precizat centrul.
Space-Track, care a folosit date militare americane, a precizat că deasupra Arabiei Saudite este locul unde sistemele americane au înregistrat ultima dată prezenţa rachetei.
”Operatorii confirmă că racheta a căzut într-adevăr în Oceanul Indian, la nord de Maldive”, precizează Space-Track pe pagina sa de Twitter.
Însă intrarea necontrolată a unui obiect de asemenea dimensiuni a stârnit îngrijorări în legătură cu potenţiale daune şi victime, în ciuda probabilităţii statistice scăzute.
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a oferit asigurări săptămâna aceasta că ţara sa nu are nicio intenţie de a distruge racheta. A lăsat totodată să se înţeleagă că lansarea acesteia nu a fost planificată cu suficientă grijă de China.
Autorităţile spaţiale americane şi europene au monitorizat cu atenţie situaţia, încercând să determine momentul şi locul unde s-ar putea prăbuşi resturile rachetei.