Atacuri cibernetice în serie asupra computerelor industriale

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora
curs marketing online

Patru din zece (39%) computere care controlează procesele industriale au fost supuse atacurilor cibernetice, în 2020, reiese din cercetările recente.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei de tehnologie, a fost lansată o nouă ediţie a platformei sale de vizibilitate şi securitate a reţelelor industriale – Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks.

“În plus faţă de monitorizarea traficului operaţional (OT), care evidenţiază activităţile neautorizate, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks semnalează acum vulnerabilităţile echipamentelor şi oferă recomandări pentru minimizarea acestora. Suportul suplimentar pentru protocolul BACnet permite produsului să protejeze eficient sistemele din clădirile inteligente. Modul învăţare automantă pentru monitorizarea traficului şi actualizările de protocol, alături de noua consolă web simplifică, de asemenea, gestionarea şi îmbunătăţesc eficienţa în combaterea ameninţărilor industriale”, explică specialiştii în securitate cibernetică.

39% din calculatoare, atacate

Cercetările recente realizate de Kaspersky au arătat că 39% dintre computerele care controlează procesele industriale au fost supuse atacurilor cibernetice în cursul anului anterior.

“Noua versiune a Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks permite gestionarea vulnerabilităţilor pentru a ajuta clienţii să înveţe despre noile puncte slabe ale echipamentelor lor şi să le corecteze sau să le remedieze la timp. Detaliile exacte şi cuprinzătoare, cum ar fi CVE-ID, ameninţările critice, condiţiile de exploatare, posibilele consecinţe şi îndrumări pentru remediere sunt disponibile în consola de gestionare a produsului, astfel încât nu este nevoie să se inspecteze rapoarte dedicate din mai multe surse care pot să nu includă, neapărat, toate informaţiile generale şi recomandările practice. Datele sunt furnizate de echipa Kaspersky Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS CERT), un proiect global dedicat identificării ameninţărilor potenţiale şi existente care vizează sistemele de automatizare industrială şi IoT industrial”, precizează sursa citată.

Citeste si aceasta stire:  Ghid pentru a alege un smatphone de gaming

În ceea ce priveşte prevenirea incidentelor, produsul îmbunătăţit simplifică semnificativ sarcina de creare a regulilor pentru a detecta abaterile din traficul OT. În noul mod de învăţare, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks analizează felul în care se modifică parametrii procesului de fabricaţie (tag-uri) şi creează automat regula potrvită pentru funcţionarea normală a echipamentului. Astfel, operatorul de securitate IT nu trebuie să le creeze manual.

 

You may also read!

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că în anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19 "nu unul, nu doi", ci

Read More...

Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu

Read More...

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora