Atacuri cibernetice în serie asupra computerelor industriale

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora
curs marketing online

Patru din zece (39%) computere care controlează procesele industriale au fost supuse atacurilor cibernetice, în 2020, reiese din cercetările recente.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei de tehnologie, a fost lansată o nouă ediţie a platformei sale de vizibilitate şi securitate a reţelelor industriale – Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks.

“În plus faţă de monitorizarea traficului operaţional (OT), care evidenţiază activităţile neautorizate, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks semnalează acum vulnerabilităţile echipamentelor şi oferă recomandări pentru minimizarea acestora. Suportul suplimentar pentru protocolul BACnet permite produsului să protejeze eficient sistemele din clădirile inteligente. Modul învăţare automantă pentru monitorizarea traficului şi actualizările de protocol, alături de noua consolă web simplifică, de asemenea, gestionarea şi îmbunătăţesc eficienţa în combaterea ameninţărilor industriale”, explică specialiştii în securitate cibernetică.

39% din calculatoare, atacate

Cercetările recente realizate de Kaspersky au arătat că 39% dintre computerele care controlează procesele industriale au fost supuse atacurilor cibernetice în cursul anului anterior.

“Noua versiune a Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks permite gestionarea vulnerabilităţilor pentru a ajuta clienţii să înveţe despre noile puncte slabe ale echipamentelor lor şi să le corecteze sau să le remedieze la timp. Detaliile exacte şi cuprinzătoare, cum ar fi CVE-ID, ameninţările critice, condiţiile de exploatare, posibilele consecinţe şi îndrumări pentru remediere sunt disponibile în consola de gestionare a produsului, astfel încât nu este nevoie să se inspecteze rapoarte dedicate din mai multe surse care pot să nu includă, neapărat, toate informaţiile generale şi recomandările practice. Datele sunt furnizate de echipa Kaspersky Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS CERT), un proiect global dedicat identificării ameninţărilor potenţiale şi existente care vizează sistemele de automatizare industrială şi IoT industrial”, precizează sursa citată.

Citeste si aceasta stire:  Falsificatorii de certificate de vaccinare

În ceea ce priveşte prevenirea incidentelor, produsul îmbunătăţit simplifică semnificativ sarcina de creare a regulilor pentru a detecta abaterile din traficul OT. În noul mod de învăţare, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks analizează felul în care se modifică parametrii procesului de fabricaţie (tag-uri) şi creează automat regula potrvită pentru funcţionarea normală a echipamentului. Astfel, operatorul de securitate IT nu trebuie să le creeze manual.

 

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora