Echipamente necesare pentru a putea construi în orice condiții

In Stiri de ultima ora din lifestyle
Mason,Laying,Block,Wall,At,Night,Under,Lights

Finalizarea la timp a proiectelor este importantă, indiferent dacă vorbim de lucrări ample sau de simple reparații. Dacă pe șantier nu ai toate condițiile pentru a-ți desfășura activitățile, poți folosi câteva echipamente suplimentare.

Descoperă în acest articol ce îți trebuie pentru a construi seara, în special în lunile de iarnă, când lumina naturală este slabă. În plus, îți prezentăm o soluție eficientă pentru realizarea proiectelor în spații fără conexiune la rețeaua electrică. Iată câteva sfaturi utile de care să ții cont.

Condiții de iluminare scăzută

Dacă trebuie să execuți un proiect într-o perioadă scurtă și ești nevoit să prelungești programul de lucru, o lampă proiector pentru construcții ajută munca pe timpul serii. De asemenea, un astfel de echipament este practic și iarna, când ziua este mult mai scurtă și se întunecă devreme.

Astfel, îți poți continua lucrarea fără probleme și după ce apune soarele. Totodată, un proiector pentru construcții îți este de mare ajutor când realizezi activități care necesită atenție sporită la detalii. Alege o lampă cu lumină puternică și amplaseaz-o corespunzător, astfel încât să nu creeze umbre deranjante.

Citeste si aceasta stire:  Termoșemineele, simplitate și eficiență maximă

În același timp, un proiector este util atât pentru construcțiile din exterior, cât și pentru cele din interior. Spre exemplu, acesta poate fi folosit pentru șlefuirea pereților dați cu glet sau pentru alte tipuri de finisaje.

Pentru a alege o lampă proiector potrivită pentru tine, ia în considerare următoarele sfaturi și criterii:

 • Intensitatea luminoasă – se referă la fluxul luminos și se măsoară în lumeni (lm);
 • Temperatura de culoare – aceasta poate fi caldă (lumina ambientală – de exemplu, este notată pe ambalaj cu 2 300 K), neutră sau rece (indicată pentru lucru – notată cu 6 500 K, de pildă);
 • Puterea nominală – măsurată în W;
 • Gradul de protecție IP – un proiector cu un grad ridicat (de exemplu, IP 65) îți permite să îl folosești în spații cu mult praf sau cu precipitații;
 • Alimentare – la rețea sau cu acumulator (ia în calcul autonomia);
 • Portabil sau fix, cu sau fără montare pe trepied.
Citeste si aceasta stire:  În următorul concediu ia cu tine cardul Revolut

Șantiere fără racordare la rețeaua electrică

Ce faci dacă șantierul nu are acces la rețeaua electrică sau dacă se întrerupe curentul? Pentru a începe lucrul sau pentru a-ți continua activitățile, poți folosi un generator pentru construcții. Alege un astfel de echipament adecvat sculelor electrice pe care le folosești în mod normal.

De asemenea, generatoarele de curent sunt utile în ateliere sau pur și simplu în orice locuință, pentru a asigura o sursă alternativă cu energie electrică, atunci când se oprește alimentarea de la rețea.

Există mai multe tipuri de generatoarele de curent pe piață, iar principalele aspecte prin care se diferențiază sunt:

 • Alimentare – cu motor termic pe benzină sau motorină;
 • Portabil sau staționar, cu sau fără carcasă – cele cu carcasă asigură protecție mecanică și pot fi amplasate în aer liber, indiferent de condițiile meteo;
 • Curentul furnizat – monofazat (pentru echipamentele electrice monofazate) sau trifazat (utilizat la intensități mari, pentru echipamente monofazate și trifazate);
 • Capacitatea rezervorului și consumul de combustibil;
 • Puterea și turația motorului;
 • Autonomia – este un indicator pentru numărul de ore în care poate fi folosit la o anumită capacitate (de exemplu, la 75%).
Citeste si aceasta stire:  Vreau să comand ochelari de vedere online. E in regulă? Ce am de făcut?

Pentru desfășurarea fără probleme a proiectelor tale din domeniul construcțiilor, asigură cele mai bune condiții pe șantier cu un proiector sau un generator de curent. Respectă normele de siguranță și folosește echipamente de protecție, precum cască, mănuși și ochelari.

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora