Ce băuturi trebuie să servești la o petrecere? Iată sfaturile experților!

In Stiri de ultima ora din lifestyle
kelsey-chance-tAH2cA_BL5g-unsplash

Indiferent de ocazie, o petrecere este de neconceput fără câteva tipuri de băuturi în meniu, iar dacă vrei să fii o gazdă primitoare, trebuie să satisfaci gusturile fiecăruia dintre invitați. Dacă îți cunoști foarte bine invitații, lucrurile sunt mai simple, pentru că știi ce bea fiecare, eventual poți să îi întrebi dinainte ce preferă. În cazul petrecerilor cu mai mulți invitați, situația se complică pentru că trebuie să faci un stoc de băuturi pentru a satisface orice preferință.

Pe acest subiect, am stat de vorbă cu mai mulți organizatori de evenimente dar și cu câțiva amici mari amatori de petreceri, iar pe baza sugestiilor lor, ți-am alcătuit o listă cu băuturi pe care trebuie să le servești le o petrecere.

Bere

Berea este o băutură potrivită în orice ocazie, mai ales în sezonul cald, când se duce pe gât „ca în nisip”. În funcție de eveniment și de pretențiile invitaților, poți servi bere la sticla sau bere la doză, dar la fel de bine poți închiria un dozator de bere draught, de la care invitații să-și facă plinul oricând doresc. Deși nimeni nu se va înghesui, e bine să ai și câteva beri fără alcool, în eventualitatea că sunt și șoferi printre invitați. Nu în ultimul rând, nu uita nici de berile cu arome, adorate în special de doamne și domnișoare.

Citeste si aceasta stire:  Termoșemineele, simplitate și eficiență maximă

Vermut

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații, nu uita să treci în meniul de băuturi și câteva sticle de vermut roșu și vermut alb, pe care să îl servești ca aperitiv. Vermutul este un vin la care se adaugă puțin alcool și un amestec de ierburi aromatice, obținându-se astfel o băutură ușor alcoolizată și foarte plăcută la gust. Stimulează apetitul și îmbunătățește digestia , de aceea este un excelent aperitiv, putând fi servit și după masă.

Lichioruri

Sunt băuturi dulci, aromate, cu o concentrație scăzută de alcool, preferate în special de doamne. Dacă bărbații se vor mulțumi cu orice băutură le pui pe masă, doamnele sunt ceva mai pretențioase, așa că trebuie să ai la dispoziție câteva sortimente de lichior, cu arome diferite. Lichiorul se servește înainte de masă, ca aperitiv, dar și la desert, nefiind recomandat ca băutură de „cursă lungă”.

Whisky

În timp ce doamnele savurează lichiorul, domnii vor tânji după o băutură mai tare, iar puțini sunt cei care vor refuza un pahar de whisky. Ideal ar fi să ai în stoc mai multe sortimente, pentru că preferințele în materie de whisky sunt variate și nu vrei ca unii dintre invitați să strâmbe din nas, în timp ce alții plescăie de plăcere. Nu se va bea whisky toată noaptea, așa că trebuie să primeze calitatea și nu cantitatea.

Citeste si aceasta stire:  Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Vin

Nu există petrecere la care vinul să lipsească din meniu, fiind băutura unanim acceptată de majoritatea invitaților. Este servit de obicei în timpul mesei, pentru fiecare fel de mâncare fiind recomandat un anumit sortiment de vin. De exemplu, peștele, fructele de mare și carnea de pasăre sunt servite întotdeauna cu vin alb, în timp ce vânatul și alte mâncăruri cu carne roșie, cer vin roșu. Totodată, vinul este băutura „de cursă lungă” preferată de majoritatea petrecăreților, așa că asigură-te că ai la dispoziție un stoc suficient, care să te țină până în zori.

Șampanie

Dacă dai o petrecere, înseamnă ca ai ceva de sărbătorit, iar sărbătoare fără șampanie nu se poate. Șampania se bea în mod simbolic, așa că ai nevoie de câteva sticle, cât să ajungă de 2-3 pahare pentru fiecare invitat. În funcție de eveniment, șampania se servește fie la începutul petrecerii – așa cum se întâmplă la nuntă – fie la miezul nopții – la Revelion – sau în orice alt moment semnificativ pentru evenimentul sărbătorit.

Citeste si aceasta stire:  Untold 2019 - Cand va avea loc festivalul si cat va costa un abonament?

Nu în ultimul rând, să nu uiți totuși nici de apa minerală, apa plată, sucuri și alte băuturi răcoritoare, pentru că lumea mai are nevoie și de hidratare după atâta alcool!

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro