Elvetia: persoanele care fac forme grave de COVID ar putea fi lasate sa moara

In Stiri din sanatate de ultima ora

Medicii elvetieni cer pacientilor predispusi la forme grave de COVID 19 sa declare, in scris, daca vor sa primeasca ingrijiri sau daca vor sa fie lasati sa moara.

Societatea Elvetiana a Medicilor de Terapie Intensiva a cerut persoanelor care pot face forme grave de COVID sa scrie o declaratie privind modul in care si-ar dori sa-si petreaca sfarsitul, “in cea mai rea din situatiile posibile”. Persoanele cu risc de a face forme urate  ale bolii sunt considerate cele de peste 60 de ani sau suferind de afectiuni cronice.

Medicii elvetieni isi justifica aceasta cerere prin faptul ca spitalele sunt pline, iar la Terapie Intensiva e criza de paturi. In aceste declaratii, pacientii trebuie sa mentioneze daca vor sa fie lasati sa moara, fara sa primeasca ingrijiri sau daca vor tratament medical minim, la domiciliu.

Asociatiile varstnicilor au criticat demersul pe care il considera prematur si exagerat.

Reprezentantii asociatiilor spun ca, de principiu, sfarsitul e un subiect care trebuie discutat, dar cu calm, si fara presiuni din partea medicilor. Multi varstnici ar fi dispusi sa dea in scris ca renunta la tratament, daca ajung in stare critica. Nu este neaparat un soc pentru Elvetia, unde asemenea declaratii s-au facut si inainte de pandemie. Batranii indica rudelor si medicilor ce au de facut, daca starea lor se agraveaza si se deterioreaza. De la izbucnirea pandemiei, numarul acestor declaratii s-a dublat.

Citeste si aceasta stire:  Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Medicii italieni din zonele cele mai lovite de COVID in primavara au povestit ca multi batrani ajunsi la Terapie Intensiva au refuzat tratamentul, spunand medicilor sa-I lase sa moara ca sa poata salva persoane mai tinere.

Monica

You may also read!

Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Savantii sud-africani implicati in secventierea noii variante a SARS-CoV-2, Omicron, sunt convinsi aproape suta la suta ca noua formula

Read More...

Messi castiga al 7-lea Balon de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi intra in cartea recordurilor fotbalistice. A castigat pentru a saptea oara Balonul e Aur. ''Acest premiu

Read More...

Doctorita care a identificat Omicron afirma ca simptomele difera fata de varianta Delta

Dr Angelique Coetzee, medic, presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a fost primul doctor care a observat ca

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora