Escrocheriile zilei: mailuri false, care par a fi de la Posta Romana sau de la Netflix

In Stiri de actualitate din Romania

Cele mai intalnite tentative de frauda din acesta perioada sunt mailurile primite in numele Postei Romane si Netflix – de pe conturi, evident, false –  in care destinatarului i se cer bani.

In ultima perioada s-au inmultit tentativele de phising; multi romani primesc emailuri, de pe adrese obscure, in numele Postei Romane sau a platformei Netflix. In mailuri se cer datele bancare ale destinatarului. Atentie, daca primiti un mail in numele Netflix, care suna asa Dragi clienti, Din păcate, nu putem autoriza plata pentru următorul ciclu de facturare al abonamentului dvs., netfIix nu a putut să recupereze o plată deoarece instituția financiară a respins taxa lunara. Pentru a rezolva această problemă, actualizați informațiile de plată apăsând butonul de mai jos.” In corpul mesajului, scrie click aici, iar de acolo sunteti directionati catre o falsa pagina Netflix, unde vi se cer datele de identificare bancara. Titlul mesajului este “Actualizați informațiile curente de facturare”. Daca primiti un asemenea mesaj, stergeti-l imediat. Potrivit specialistilor in atacuri informatice, se pare ca mailurile in numele Netflix sunt trimise din Romania, insa tentativa de frauda e extinsa la nivel european, cu accent pe Europa centrala si de est.

Citeste si aceasta stire:  Starea de urgenta nu va fi prelungita, din 15 mai incepe relaxarea

Mesaje false, in numele Postei Romane

O alta tentativa de escrocherie in aceasta perioada sunt mailurile care pretind a fi trimise de Posta Romana. Destinatarului i se spune ca are un colet in vama si ca e nevoie sa plateasca 8,10 lei sau 8.75. Escrocii informatici nu se arunca la sume mari, ca sa nu bata la ochi. Ca si in cazul falselor mesaje de la Netflix, in corpul mesajului apare textul dati click aici. De acolo, se deschide o falsa pagina in care figureaza numele Postei Romane, unde vi se cer datele bancare.

Asemenea mesaje care reprezinta tentative de frauda puteti primi si pe telefon. Nu deschideti, nici pe SMS, nici pe email, mesaje care par suspecte.

Monica

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora