Estul Europei începe să dea cu flit ”prietenilor” chinezi

In Stiri externe de ultima ora

Europenii nu uită că economiile lor au fost distruse de China prin coronavirusul plecat din Wuhan și încep să întoarcă, pe rând, spatele ”marelui prieten” din Asia. Având deja experiența nefericită a ”sprijinului prietenesc” al altui mare imperiu criminal, Uniunea Sovietică, Țările Baltice dau tonul în fontul anti-China din Europa.

Astfel, Țările Baltice, respectiv Estonia, Lituania și Letonia, au anunțat că vor ignora participarea la evenimentul mult-lăudat de către comuniștii de la Beijing, Forumul ”17+1”, care are loc în format online pe 9 februarie. Esteun moment pe care președintele Xi Jinping îl așteaptă pentru a le arăta supușilor săi distruși de pandemie că China a acaparat Europa. N-o să fie chiar așa, pentru că nu toate țările vor participa la nivel de prim rang. Ceea ce pentru chinezi este o mare jignire.

România nu răspunde

România nu a anunțat încă oficial sub ce formă va participa la mult-lăudatul ”congres” al Partidului Comunist Chinez, dar mai mult ca sigur va fi tot la nivel de ministeru sau chiar secretar de stat. Asta după ce premierul Florin Cîțu a tras câteva flituri Chinei în ultimele 2-3 săptămâni.

Citeste si aceasta stire:  Pneumonia virala din China a ajuns in SUA

Așa zisul Summit “17+1” a fost inventat de China în 2012, anul ascensiunii lui Xi Jinping, și este o platformă politico-economică a Beijingului menită să controleze țările din estul Europei prin investiții de fațadă urmate de împrumuturi greu de acoperit.

România se detașează tot mai mult de ”bunăvoința” Chinei, un pericol în care ne-a băgat guvernul condus de Victor Ponta. Astfel, guvernul român a adoptat recent un memorandum prin care se blochează acordarea contractelor publice de infrastructură companiilor din țările care nu au un acord comercial bilateral cu Uniunea Europeană. Adică se elimină firmele de carton chinezești, companii-paravan ale comuniștilor de la Beijing, folosite pentru spionaj economic și specializate în lucru de mântuială.

 

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora