EXCLUSIV Ambasadorul Chinei: Schimburile locale reprezintă o parte importantă a relației chino-române

In Stiri de actualitate din Romania

Schimburile locale sunt o parte importantă a relațiilor dintre China şi România, reprezentând de fapt forta motrice care impulsionează legăturile bilaterale, a subliniat ambasadorul Chinei în Romania, Jiang Yu, în vizita sa în Judeţul Dâmboviţa, miercuri.

Cele două ţări ar trebui să valorifice potențialul schimburilor locale, să extindă domeniile de cooperare, astfel încât legăturile locale să devină o punte pentru promovarea prieteniei tradiţionale și a cooperării practice între cele două popoare, a spus Jiang la întâlnirile sale cu secretarul judeţului Ivan Vasile Ivanoff, subprefectul județului Dâmbovița Florina Mureșan, primarul municipiului Târgoviște Daniel Cristian Stan, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei și președinte al filialei județene Dâmbovița de Cruce Roșie Ionuț Ghibanu, directorul filialei județene Dâmbovița de Cruce Roșie Raul Pavelescu, și președintele Asociației de Prietenie România-China Gheorghe Popescu.

Jiang a reamintit că judeţul Dâmboviţa s-a înfrăţit cu Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang din sudul Chinei, iar Târgovişte a semnat, de asemenea, un acord de colaborare şi cooperare cu municipiul Guilin, capitala regiunii autonome.

Citeste si aceasta stire:  Jaf ca în codru la TAROM!

Potrivit ambasadorului, cele două părţi ar putea să exploateze în continuare potențialul judeţului Dâmboviţa în turism, agricultură, parcuri industriale, orașe inteligente etc. și să aprofundeze schimburile și cooperarea bilaterale, combinând industriile avantajoase ale fiecăreia pentru a realiza o dezvoltare complementară și reciproc avantajoasă.

Jiang a subliniat că partea chineză va continua să încurajeze întreprinderile sale să vină şi să investească în industrie, să participe la construcțiile economice și sociale locale și să promoveze beneficiile reciproce și dezvoltarea comună.

Ambasadorul Chinei a spus că unul dintre motivele importante pentru care relația chino-română poate rămâne “mereu tânără” constă în faptul că fundamentul social al acestei prietenii este solid. Participarea și sprijinul puternic al multor judeţe și orașe, între care şi Judeţul Dâmboviţa și Municipiul Târgoviște, au făcut ca prietenia chino-română să fie înfloritoare și durabilă.

Liderii locali din judeţul Dâmboviţa și municipiul Târgoviște au spus că prietenia tradițională dintre România și China este înrădăcinată profund în inimile celor două popoare, iar autorităţile locale din Dâmboviţa vor continua să sprijine cooperarea locală între cele două țări în domeniile precum cultura, turismul, educația și investițiile.

Citeste si aceasta stire:  De astazi ne scade factura la mobil pentru apeluri in tari UE

You may also read!

USR și-a desemnat candidatul la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei. "Prin votul delegaţilor, vot secret, a fost desemnat candidatul

Read More...

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora