Fără plastic! Consiliul Uniunii Europene a luat o decizie revoluționară

In Stiri externe de ultima ora

Consiliul Uniunii Europene a adoptat o serie de măsuri ambițioase, considerate revoluționare de către jurnaliștii acreditați la Bruxelles. Astfel, la propunerea Comisiei Europene, sunt introduse noi norme referitoare la obiectele de plastic de unică folosință, pentru a reduce poluarea plajelor și mărilor cu gunoaie de plastic, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Sunt vizate în prima etapă 10 articole de plastic de unică folosință, cele mai întâlnite pe plajele din Europa, dar și articole abandonate de pescuit și plastice oxo-degradabile. Potrivit recomandărilor, acolo unde există alternative, vor fi interzise de la comercializare articole de plastic, cum ar fi tacâmuri farfurii și paie. Pentru alte obiecte, scopul Comisiei este de a limita folosirea acestora printr-o reducere pe plan național a utilizării acestora.

“Există un sentiment crescând de urgență în societatea europeană pentru a se face tot posibilul pentru reducerea poluarea cu plastic din oceanele noastre. Am făcut pași ambițioși prin introducerea de măsuri concrete de reducere a platicelor de unică folosință. Noile reguli, adoptate astăzi, de vor ajuta să protejăm sănătatea popoarelor noastre și să apărăm mediul nostru natural”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Scopul oficialilor europeni este de a se ajunge la o reducere a gunoaielor de plastic de unică folosință și de reciclare a majorității obiectelor de plastic. Specialiștii în protecția mediului au atras atenția că, deși par obiecte mici și neînsemnate, furculițele, lingurițele sau paharele și paiele de plastic pot provoca pagube mari pe termen lung mediului natural. Măsura Uniunii Europene a fost adoptată după un recent semnal de alarmă tras de ecologiști, săptămâna trecută, după descoperirea unor resturi de plastic în Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe Terra, la peste 11.000 de metri adâncime. Se așteaptă ca noile măsuri să reducă din poluarea mediului și să reducă din costurile de cu protecția mediului cu aproape 22 de miliarde de euro până în 2030.

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora