Șoc la Londra! Premierul May oferă un al doilea referendum pentru Brexit!

In Stiri externe de ultima ora

Ofertă neașteptată a premierului britanic Theresa May adresată membrilor Parlamentului de la Londra. În schimbul unui vot pentru acordul Brexit propus de guvernul său, May le-a oferit parlamentarilor un nou referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Premierul britanic a declarat că Actul privind Acordul de Retragere – pe care parlamentarii urmează să îl voteze în iunie – va include o prevedere prin care parlamentarii vor fi obligați să se pronunțe cu privire la un al doilea referendum pentru Brexit.

“Acest lucru trebuie să aibă loc înainte ca acordul de retragere să fie ratificat”, a declarat May.

Asta înseamnă că Parlamentul trebuie să aprobe acordul înainte să voteze dacă se va organiza sau nu un al doilea referedum pentru Brexit. May a atras atenția că actul de acord pentru retragere este ultima șansă a Parlamentului de a vota ieșirea din UE cu un acord.

“Dacă parlamentarii votează împotriva acordului, ei votează pentru oprirea Brexit”, a declarat May.

Imediat după discurs, reprezentanți ai organizațiilor oamenilor de afaceri au cerut Parlamentului de la Londra să profite de ofertă și să ajungă la un compromis.

“Brexit a lăsat economia pierdută în Țara Nimănui”, a declarat Carolyn Fairbairn, director-general al Confederației Industriei Britanice.

“Oferta premierului reprezintă un pas înainte dar numai parlamentarii pot profita de aceasta. Oamenii de afaceri le cer ca în final să găsească spiritul compromisului care a lipsit până acum. Locurile de muncă și veniturile depinde acest lucru”, spune Fairbairn.

Oferta a stârnit însă reacții furioase în rândul parlamentarilor conservatori din partidul doamnei May, care consideră că propunerea este o trădare față de votul exprimat la referendumul Brexit din 2016.

De asemenea, Jacob Rees-Mogg, un deputat Pro-Brexit care a susținut-o pe May până acum, a spus că noua ofertă este “și mai rea decât ce era până acum și ne va lăsa legați strâns de UE”.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora