Guvernul da presei 40 de milioane de euro

In Stiri de actualitate din Romania

Pentru a sustine sectorul mass-media in perioada de criza, guvernul a alocat 40 de milioane de euro, ce vor ajunge la televiziuni si presa online in urmatoarele patru luni.

Suma lunara e de 10 milioane de euro, iar presa va primi acesti bani pentru a transmite mesajele oficiale legate de pandemia de COVID-19. Decizia a fost luata prin ordonanta de guvern, iar oficialii de la Palatul Victoria declara ca presa va putea beneficia de niste fonduri, in aceasta perioada in care veniturile din publicitate au scazut dramatic, iar guvernul, la randul sau, isi va putea derula campania de informare a populatiei.

Mai mult de jumatate din bani merg spre televiziuni – 55% – din care 47% pentru canalele cu acoperire nationala si  8 la suta pentru cele locale.

Posturile publice de radio si televiziune nu pot aplica, intrucat au datoria de a transmite gratuit informatii de utilitate publica.

Publicatiile online vor primi 23 la suta din suma, iar posturile de radio 12 la suta. Presa scrisa – ziare, reviste – beneficiaza de 5 procente.

Citeste si aceasta stire:  Dupa scandalul fratilor Tate, reportaj din culisele studiourilor de videochat

Conditii pentru a obtine aceste fonduri

Pentru a fi eligibila, o institutie de presa :

  • trebuie sa fie la zi cu darile catre stat
  • trebuie sa aiba cel putin doi angajati cu contract pe perioada nedeterminata sau cu contract pe drepturi de autor, pe perioada ultimelor sase luni anterioare decretarii starii de urgenta.
  • publicatiile online trebuie sa poata dovedi ca opereaza legal domeniul de internet.
  • daca societatea e in insolventa, pentru a primi banii trebuie sa faca dovada faptului ca respecta planul de reorganizare admis de instanta.

Controverse privind ordonanta “bani pentru presa”

Multe voci din spatiul public considera ca acest ajutor acordat mass-media va duce la subordonarea presei si amintesc ca atunci cand s-a pus problema scutirii de impozit a ziaristilor – la inititativa PSD – a existat o adevarata miscare impotriva acestei legi, prin care, se spunea, “jurnalistilor li se pune botnita”. Unii analisti independenti afirma ca cel putin patru luni, cat se va derula acest program, guvernul poate sta linistit: criticile vor fi mult mai putin acide ca pana acum.

Citeste si aceasta stire:  Trenul Regal, călătorie simbolică de 10 mai

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora