Idei de amenajare a dormitorului matrimonial

In Stiri de ultima ora din lifestyle
4. Idei de amenajare a dormitorului matrimonial

Cel mai mare dormitor al casei este, de regulă, rezervat celor doi parteneri care locuiesc acolo. Este numit, generic, dormitorul matrimonial, și este locul unde se presupune că ar trebui să ne relaxăm, să ne odihnim și să te simți în largul tău. De aceea, nimic din ceea ce se regăsește aici nu trebuie ales la întâmplare, iar aici avem în vedere de la culoarea pereților și până la cele mai mici detalii.

Amenajarea inteligentă a dormitorului

Ușor de zis, greu de făcut! Mai ales atunci când spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul foarte generos, și nici finanțele tale nu sunt prea strălucite. De aceea, am decis să îți oferim câteva sugestii de amenajare inteligentă a dormitorului, și care îți vor transforma total această cameră.

Patul, punctul de atracție al camerei

Fiind vorba despre dormitorul matrimonial, este normal ca patul să fie punctul de atracție al camerei. Este, dacă vrei să spui, un fel de vedetă al acestui spațiu. Prin urmare, acesta ar trebui să se afle în mijlocul dormitorului, iar de o parte și de alta a acestuia, două noptiere întregesc frumos aspectul. Eventual, două veioze pe ele sau deasupra lor își vor oferi încă un plus de confort, și se vor potrivi perfect.

Texturi și culori

Pentru un plus de personalitate și acel ”ceva” care să transforme complet dormitorul vostru matrimonial, obiectele de décor sunt foarte importante. Printre acestea se află și multe cuverturi de pat, care nu trebuie să-ți lipsească. Nu doar pentru a acoperi patul în sezonul rece sau pe perioada verii, ci pentru a face acele schimbări de care avem nevoie atunci când simțim că monotonia și-a făcut iar simțită prezența în viața noastră. Optează pentru multe texturi și culori, doar ai grijă ca totul să se fie în deplină armonie. Un aspect plăcut îl oferă și pernuțele decorative, care pe lângă faptul că arată bine, îți măresc și gradul de confort. Atenție însă la numărul acestora, între două și șase perne sunt suficiente.

Citeste si aceasta stire:  De ce să folosești primer pe unghii?

Perdele și draperii

Din nou, încă un element în care utilul se îmbină foarte bine cu plăcutul. Cu ajutorul lor menții căldura pe perioada iernii, sau mai răcorești puțin camera în timpul verii. De asemenea, eviți ca privirile indiscrete ale vecinilor sau celor care trec pe stradă să ”alunece” în intimitatea ta. Și, potrivit specialiștilor în amenajări interioare, perdelele și draperiile lungi oferă un plus de eleganță și stil camerei în care sunt folosite, așa că ai încă un motiv să nu renunți la ele.

Tăblia de pat

Dacă ați ales un pat matrimonial și nu o canapea extensibilă, atunci avem încă o veste pentru tine: tăblia acestuia este cea care contribuie și ea, din plin, la obținerea unui aspect deosebit al dormitorului tău. Există multe avantaje pe care le oferă o tăblie de pat, iar spațiul este chiar insuficient pentru a le detalia pe toate. Prin urmare, pentru a încheia, îți spunem doar că și principiile Feng Shui ne amintesc că ar trebui să avem o tăblie de pat cât mai mare, pentru că astfel vei dormi mult mai bine și te vei simți protejat. Sună bine, nu?

Citeste si aceasta stire:  Top 5 aspecte care fac diferenta intre o saltea buna si una de calitate indoielnica

Fără multe aparate electronice și gadget-uri

După cum spuneam ceva mai sus, dormitorul matrimonial este acel spațiu destinat odihnei și relaxării. Prin urmare, chiar nu este camera unde să se regăsească o mulțime de aparate electronice și gadget-uri. Dacă este posibil, nici măcar un televizor nu ar trebui să se regăsească aici. Eventual, seara, înainte de culcare, câteva pagini citite din cartea preferată, la lumina veiozei de pe noptieră, te va face să te relaxezi mai bine decât să butonezi telefonul, tableta sau telecomanda.

Un spațiu de relaxare

Dacă ai suficient spațiu în dormitor, amenajarea unui ”loc pentru relaxare” este chiar o idee bună. Un fotoliu confortabil, un lampadar lângă și gata, este de ajuns. Va deveni colțul tău preferat, unde citești ceva sau lucrezi ceva de mână. Și, chiar dacă ai pus un corp de iluminat în preajmă, ar fi de preferat să îți amenajezi colțul de relaxare în apropierea ferestrei, pentru a profita cât mai mult de lumina naturală. Și, câteva clipe petrecute aici, doar privind pe geam peisajul de afară, tot îți vor oferi acea stare de bine, acea încărcare a bateriilor.

Paleta de colori folosită

Paleta de culori pe care o folosești atunci când vine vorba despre amenajarea dormitorului matrimonial este mai importantă decât crezi. De ea depinde foarte mult ce stări te vor încerca atunci când pătrunzi în această cameră. Dacă după o zi grea la serviciu, atunci când intri în dormitor te simți încordat/ă, nu te odihnești așa cum trebuie și mai ai puțin și îți pierzi cumpătul, este posibil ca explicația să fie tocmai nuanțele și culorile pe care le-ai folosit. Chiar dacă în mod normal ești acel gen de persoană care adoră culorile vii, vibrante, acestea nu trebuie să fie predominante în această cameră. Optează în schimb pentru cele pastelate, neutre, sau chiar reci. Acestea îți vor oferi acea stare de calm și liniște pe care ți-o dorești. Și, în cazul în care vrei totuși ceva tonuri mai accentuate, sau acea pată de culoare despre care toată lumea vorbește, un tablou sau niște perne decorative îți pot îndeplini și această dorință.

Citeste si aceasta stire:  Ce targuri si expozitii importante au loc in primavara 2023

Nu este deloc dificil să reușești să amenajezi dormitorul matrimonial. Cuvântul de care trebuie să ții cont este ”echilibru”, și este important să nu uiți niciodată de el. Doar așa vei reuși să ai parte de un spațiu pe care toată lumea să îl adore, unde te simți relaxat, bine dispus și în largul tău!

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora