În plină pandemie de coronavirus, mii de români pleacă, legal, la muncă în Germania

In Stiri de actualitate din Romania

Un număr de 280 de muncitori sezonieri au plecat vineri, de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, spre Baden Banden (Germania), după ce joi aţi 150 au plecat la Dusseldorf (Germania), a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.
“Cele două zboruri programate astăzi din Aeroportul Internaţional Sibiu spre Baden Baden, Germania, vor fi efectuate. Primul zbor se va efectua la ora 15,00 având la bord un număr de 185 de pasageri. Al doilea zbor se va efectua la ora 18,00 având la bord un număr de 95 de pasageri”, a spus Andreea Ştefan.
În următoarele nouă zile mai sunt programate şi alte zboruri spre Germania, potrivit informaţiilor furnizate de către purtătoarea de cuvânt a aeroportului sibian, Alexandra Păcurar.
Angajaţii români sezonieri ajută la strângerea recoltei de primăvară, în ciuda închiderii graniţelor din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit agenţiei germane de presă DPA. Ei urmează să ajute la recoltarea sparanghelului alb, precum şi a altor culturi.

Citeste si aceasta stire:  Controale la sange in randul transportatorilor dupa tragedia din Ialomita

Opt curse aeriene au fost programate vineri pentru decolare de pe Aeroportul Otopeni, trei dintre acestea pentru transportul lucrătorilor români în Germania, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.
Este vorba despre curse către Madrid, Barcelona, Atena, Stockholm, Malmo, Hamburg, Nurenberg şi Dusseldorf.
“Cele de Atena, Stockholm şi Malmo sunt curse regulate. Barcelona şi Madrid sunt curse speciale charter pentru repatriere, iar Hamburg, Nurenberg, Dusseldorf – chartere cu lucrători”, a precizat Valentin Iordache.
Cursele pentru Madrid, Barcelona şi Stockholm au decolat deja.
Conform Ordonanţei militare nr 8, din 9 aprilie, se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020.
Măsura prevăzută nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.
Totodată, sunt permise zborurile efectuate de toţi transportatorii aerieni deţinători de licenţă de operare în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităţilor competente din ţara de origine şi de destinaţie.
Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dispus cercetarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere către aeroport din judeţele de domiciliu ale cetăţenilor care urmau să zboare de pe Aeroportul din Cluj. Prin intermediul Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) se va verifica raportarea acestor curse ocazionale efectuate de operatori de transport rutier.
De asemenea, potrivit unui comunicat al ministerului de resort, şeful de la Transporturi a solicitat să fie elaborat un Ordin de ministru care să reglementeze procedura referitoare la organizarea grupurilor de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte ţări.
Măsurile vin în contextul în care joi sute de oameni care plecau în Germania la muncă s-au îmbulzit pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, iar prefectul Mircea Abrudean a trimis jandarmi care să-i disperseze, pentru respectarea distanţei sociale necesare din cauza coronavirusului. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul aglomerării de pe aeroportul “Avram Iancu”.

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro