Incendiile din pădurea Amazonului declanșează o criză mondială

In Stiri externe de ultima ora

Semnal de alarmă tras de către președintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la incendiile care devastează pădurea amazoniană. Liderul de la Elysee a anunțat, înaintea summitului G7 de la Biarritz, din sudul Franței, că numărul mare de focare de incendii din pădurea amazoniană – aproximativ 74.000 – transformă acest incident într-o criză internațională care trebuie să fie pe agenda întâlnirii liderilor celor mai industrializate state din lume.

“Casa noastră arde”, a scris pe Twitter președintele Emmanuel Macron. În schimb, președintele Braziliei Jair Bolsonaro a răspuns și l-a acuzat pe Macron că se folosește de acest subiect pentru a acumula capital politic. În opinia liderului brazilian, apelul de a discuta incendiile din Amazon la summitul G7, summit la care Brazilia nu participă, evocă “un mod de gândire colonialist nepotrivit”.

Pădurea amazoniană produce o cincime de aerul curat al planetei și 20 la sută din apă, potrivit WWF. De asemenea, în pădurea amazoniană trăiesc aproape trei milioane de specii de plante și animale și un milion de băștinași.

Citeste si aceasta stire:  Scandalul Huawei - Premierul britanic Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării din cauza unor scurgeri de informații

Jair Bolsonaro a declarat că ţara sa nu are nevoie de ajutorul german, după ce Berlinul a anunţat că taie fondurile pentru proiectele de sustenabilitate vizând protejarea pădurii amazoniene.
“Brazilia nu are nevoie de acest lucru”, a afirmat Bolsonaro în faţa reporterilor în capitala Brasilia.
Sâmbătă, Germania a anunţat că intenţionează să blocheze plata a 35 milioane de euro (aproximativ 40 milioane de dolari) către Brazilia pentru programele de conservare şi biodiversitate a pădurilor.
“Politica guvernului brazilian în Amazon ridică semne de întrebare cu privire la continuarea unei reduceri constante a ratelor de defrişare”, a declarat cotidianului german Tagesspiegel ministrul german al mediului Svenja Schulze.
Fondul Amazon, creat în 2008 pentru a strânge donaţii destinate prevenirii, monitorizării şi combaterii defrişărilor în Amazonul brazilian, se numără printre proiectele care ar putea avea de suferit.
Norvegia şi Germania, doi dintre cei mai mari contribuabili, au ameninţat să se retragă, Norvegia declarând anul trecut că plăţile către Brazilia vor fi înjumătăţite şi ar putea fi chiar eliminate.
Bolsonaro a promis la sfârşitul lunii iulie să combată “defrişările ilegale”, declarând că “vom acţiona eficient în lupta împotriva defrişărilor ilegale”, într-o postare pe contul său de Facebook.

Citeste si aceasta stire:  Guvernul britanic a aprobat acordul pentru Brexit

You may also read!

Horoscop 2020: cateva indicii despre fiecare zodie in parte

Vara a trecut, deja facem planuri de Revelion, iar sfarsitul anului ne duce, inevitabil, cu gandul la ce ne

Read More...

Ziua cea mai grea: are loc reconstituirea crimelor din casa groazei din Caracal

Prima reconstituire, luni, este pentru cumplitul caz Alexandra Macesanu (15 ani), fata disparuta acum opt saptamani si, probabil, omorata

Read More...

Proteste la salonul auto de la Frankfurt

Mii de oameni au protestat in fata complexului expozitional din Frankfurt, unde are loc celebrul salon auto. Demonstrantii cer

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora