Incendiile din pădurea Amazonului declanșează o criză mondială

In Stiri externe de ultima ora

Semnal de alarmă tras de către președintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la incendiile care devastează pădurea amazoniană. Liderul de la Elysee a anunțat, înaintea summitului G7 de la Biarritz, din sudul Franței, că numărul mare de focare de incendii din pădurea amazoniană – aproximativ 74.000 – transformă acest incident într-o criză internațională care trebuie să fie pe agenda întâlnirii liderilor celor mai industrializate state din lume.

“Casa noastră arde”, a scris pe Twitter președintele Emmanuel Macron. În schimb, președintele Braziliei Jair Bolsonaro a răspuns și l-a acuzat pe Macron că se folosește de acest subiect pentru a acumula capital politic. În opinia liderului brazilian, apelul de a discuta incendiile din Amazon la summitul G7, summit la care Brazilia nu participă, evocă “un mod de gândire colonialist nepotrivit”.

Pădurea amazoniană produce o cincime de aerul curat al planetei și 20 la sută din apă, potrivit WWF. De asemenea, în pădurea amazoniană trăiesc aproape trei milioane de specii de plante și animale și un milion de băștinași.

Citeste si aceasta stire:  Raport independent: Guvernul Chinei comite un genocid în Xinjiang

Jair Bolsonaro a declarat că ţara sa nu are nevoie de ajutorul german, după ce Berlinul a anunţat că taie fondurile pentru proiectele de sustenabilitate vizând protejarea pădurii amazoniene.
“Brazilia nu are nevoie de acest lucru”, a afirmat Bolsonaro în faţa reporterilor în capitala Brasilia.
Sâmbătă, Germania a anunţat că intenţionează să blocheze plata a 35 milioane de euro (aproximativ 40 milioane de dolari) către Brazilia pentru programele de conservare şi biodiversitate a pădurilor.
“Politica guvernului brazilian în Amazon ridică semne de întrebare cu privire la continuarea unei reduceri constante a ratelor de defrişare”, a declarat cotidianului german Tagesspiegel ministrul german al mediului Svenja Schulze.
Fondul Amazon, creat în 2008 pentru a strânge donaţii destinate prevenirii, monitorizării şi combaterii defrişărilor în Amazonul brazilian, se numără printre proiectele care ar putea avea de suferit.
Norvegia şi Germania, doi dintre cei mai mari contribuabili, au ameninţat să se retragă, Norvegia declarând anul trecut că plăţile către Brazilia vor fi înjumătăţite şi ar putea fi chiar eliminate.
Bolsonaro a promis la sfârşitul lunii iulie să combată “defrişările ilegale”, declarând că “vom acţiona eficient în lupta împotriva defrişărilor ilegale”, într-o postare pe contul său de Facebook.

Citeste si aceasta stire:  Brexitul se amână până pe 31 ianuarie 2020

You may also read!

Ambasada SUA sugereaza autoritatilor române să accepte primul tur al prezidențialelor

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, Ambasada Statelor Unite in Romania incearca sa tempereze “elanul”

Read More...
REGULI-LA-TRECEREA-FRONTIEREI-GERMANE-1

Reguli la trecerea frontierei germane in decembrie

Dacă plănuiți să călătoriți în Germania în decembrie, este esențial să fiți informați despre noile reguli la trecerea frontierei.

Read More...

Ultimele noutati privind alegerile prezidentiale de duminica

La alegerile din 24 noiembrie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secții de votare, iar în străinătate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro