Viorica Dăncilă s-a lansat spre Cotroceni cu toate mâinile sus

In Stiri de actualitate din Romania

Așa cum era de așteptat, Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat unic al PSD pentru alegerile prezidenţiale. Desemnarea primei femei a partidului a fost a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat. Toți cei prezenți la evenimentul social democrat au votat pentru pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

Viorica Dăncilă a declarat, imediat după ce a fost desemnată candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, că va lupta “cu toate puterile” pentru combaterea traficului de persoane, a violenţei domestice şi a abuzurilor asupra copiilor.
“Vreau pentru ţara mea siguranţă, ordine şi lege pentru fiecare român. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii şi garantarea siguranţei fiecărui român sunt priorităţi imediate pentru o societate stabilă şi funcţională. Am pornit o luptă împotriva criminalităţii şi nu mă voi opri. Am promis pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi asta voi face! Am promis o reformă a Ministerului Afacerilor Interne, care deja se întâmplă şi care se va încheia abia atunci când nimănui nu-i va mai fi teamă pentru el şi ai lui. Am o grijă deosebită pentru siguranţa femeilor şi a copiilor şi o să mă lupt cu toate puterile pentru combaterea traficului de persoane, a violenţei domestice, a abuzului asupra copiilor. Mă voi lupta pentru o Românie sigură, în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vulnerabilităţii sistemului. Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranţa primează şi legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol vieţile oamenilor”, a precizat Dăncilă.
Dăncilă a adăugat că reformele în sistemele de sănătate şi învăţământ trebuie susţinute. În acest sens, premierul a subliniat că este nevoie de servicii medicale de calitate, atât la sate, cât şi la oraşe, şi e necesar “un act educaţional modern, capabil să dea României” generaţii de tineri profesionişti.
“Reforma în sănătate a început prin numeroasele proiecte de investiţii pentru dotarea spitalelor cu aparatură performantă şi creşterea salariilor personalului medical. Vreau ca medicii să rămână în ţară. Vreau un act medical de calitate pentru toţi. Vreau să ştiu că românii se pot trata aici în ţară, că sunt respectaţi şi îngrijiţi. Voi da substanţă reformei în educaţie. Am început prin creşterea salariilor profesorilor, am construit creşe şi grădiniţe noi, am modernizat unităţi de învăţământ, am adus fonduri europene pentru creşterea calităţii învăţământului superior. Am dezvoltat învăţământul dual şi am derulat proiecte cu finanţare naţională şi europeană pentru elevii aflaţi în situaţii dificile, însă avem nevoie de o modernizare autentică, stabilitate în sistem şi întreruperea ciclului nesfârşit de reforme şi viziuni. În România educaţia trebuie să facă saltul spre un sistem modern, o viziune pe termen lung şi un program coerent”, a precizat prim-ministrul.

Citeste si aceasta stire:  Viorica Dăncilă anunță mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

You may also read!

Horoscop 2020: cateva indicii despre fiecare zodie in parte

Vara a trecut, deja facem planuri de Revelion, iar sfarsitul anului ne duce, inevitabil, cu gandul la ce ne

Read More...

Ziua cea mai grea: are loc reconstituirea crimelor din casa groazei din Caracal

Prima reconstituire, luni, este pentru cumplitul caz Alexandra Macesanu (15 ani), fata disparuta acum opt saptamani si, probabil, omorata

Read More...

Proteste la salonul auto de la Frankfurt

Mii de oameni au protestat in fata complexului expozitional din Frankfurt, unde are loc celebrul salon auto. Demonstrantii cer

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora