Incendiu devastator la Catedrala Notre Dame din Paris

In Stiri externe de ultima ora

Scene incredibile la Paris. Un incendiu a izbucnit în celebra catedrala Notre Dame și a cuprins rapid lăcașul de cult istoric. Flăcările s-au extins cu repeziciune până la intervenția pompierilor și au învăluit unul dintre cele două turle ale catedralei. Oficialii francezi nu au anunțat cauza care a dus la izbucnirea incendiului, însă au sugerat că această catastrofă ar avea legătură cu procesul de renovare prin care trece edificiul. Peste 400 de pompieri au încercat să stingă flăcările din clădirea veche de peste 850 de ani, însă nu au putut salva tavanul catedralei, care s-a prăbușit. Procurorul general al Franței a anunțat că a fost deschisă o anchetă. Deocamdată nu există imformații potrivit eventualele victime ale incendiului.

Anul trecut, Biserica Catolică din Franța a făcut un apel public pentru strângerea de fonduri în vederea salvării catedralei, care este în pericol să se prăbușească. Lucrările de renovare au început la biserică și erau în curs de desfășurare în momentul izbucnirii incendiului.

Citeste si aceasta stire:  Liderul din Tadjikistan a dat Facebook la tot poporul cu ocazia vizitei lui Donald Tusk

Președintele francez Emmanuel Macron a sosit în apropierea catedralei și a declarat presei că este alături de “toți catolicii și poporul francez”. “La fel ca toți compatrioții mei, sunt trist să văd cum arde o parte dintre noi”, a declarat Macron. Incendiul este cu atât mai șocant cu cât are loc în Săptămâna Mare la Catolici.

Un purtător de cuvânt al catedralei a dat o veste extrem de tristă: “Nu va mai rămâne nimic. Rămâne de văzut dacă structura care protejează catedrala va fi afectată sau nu.”

You may also read!

Liviu Dragnea a început demersurile legale pentru ieșirea din închisoare

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a fost adus azi dimineaţa de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de

Read More...

Biroul Electoral Central: Klaus Iohannis, pe primul loc în primul tur al alegerilor

Preşedintele în funcție Klaus Iohannis conduce după primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi. Liderul de la

Read More...

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, a ieșit învingător în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 39% din voturi, potrivit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora