Influența Chinei în Europa de Est a dispărut ca liliecii din Wuhan

In Stiri externe de ultima ora

Strategia Chinei de a-și subordona micile state din Europa de Est prin tentativa de acaparare economică numită 17+1 a primit o lovitură fulgerătoare chiar în ajunul Anului Nou Chinezesc. Marea Reuniune online a 17+1, ajunsă așa din cauza Chinei care a paralizat lumea cu Covid-19 și a distrus economiile și viețile oamenilor din toată lumea, a fost un fiasco pentru că Xi Jinping a avut în fața ecranului niște necunoscuți, niște simpli miniștri. Ceea ce pentru chinezii obișnuiți să fie respectați și tratați de la egal la egal a fost o cruntă jignire.

Platforma 17+1 a fost inventată de Beijing în 2012 pentru a cimenta relațiile Chinei cu statele din Europa Centrală și de Est, o strategie menită să scoată aceste țări, tocmai ieșite din criza economică, de pe orbita Statelor Unite sau a Rusiei.

17+1 a ajuns după 9 ani 11+1

Numai că raiul pe Pământ promis de China a durat doar câțiva ani și asta doar sub formă de promisiuni pentru că formatul pompos de 17+1 a ajuns un amarât de 11+1, la reuniunea de anul acesta. România a participat la videoconferința lui Xi Jinping cu un ministru, la fel și alte cinci țări din Europa de Est, printre care Bulgaria, Slovenia, Lituania, Letonia și Estonia. Ceea ce se dorea un omagiu adus celui mai iubit fiu al poporului chinez, Xi Jinping, a ajuns o jignire care nu va fi uitată de Beijing.

Citeste si aceasta stire:  Meghan si Harry se rup de familia regala

Cu doar o zi înainte de evenimentul online, Beijingul și-a asmuțit ambasadorii din țările care anunțaseră că nu participă la reuniune la prim-nivel pentru a-și trimite cei mai înalți reprezentanți la întâlnirea cu Xi Jinping. Degeaba. Amenințările au rămas fără răspuns.

 

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora