Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

In Stiri externe de ultima ora

Candidatul democrat Joe Biden, fost vicepreședinte al Statelor Unite în cei 8 ani de mandat ai lui Barack Obama, a fost ales președinte al țării în urma alegerilor din 3 noiembrie, anunță BBC. Biden l-a învins pe președintele în exercițiu. Donald Trump, al cărui mandat se încheie astfel pe 20 ianuarie 2021.

Potrivit BBC, Joe Biden a câștigat alegerile în statul Pennsylvania, unul dintre cele mai importante state, având astfel cel puțin 270 de voturi ale electorilor, suficiente pentru a fi declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale.Cu toate acestea, Donald Trump și echipa sa electorală au anunțat că nu intenționează să recunoască înfrângerea.

Cele mai multe voturi din istorie

Donald Trump este primul președinte care pierde alegerile în timpul mandatului său, după George Bush senior în 1992. Alegerile din acest an au reprezentat și cea mai mare prezență la vota din ultimii o sută de ani, Joe Biden obținând cele mai multe voturi populare din istorie, cu cel puțin 73 de milioane de opțiuni.

Citeste si aceasta stire:  Organizatia Mondiala a Sanatatii a comis un lant de greseli in pandemia COVID-19

De asemenea, Donald Trump a primit aproape 70 de milioane de voturi, fiind cel mai bine votat perdant al alegerilor din istoria SUA.

Președintele Donald Trump s-a declarat în mod fals câștigător al alegerilor în timp ce numărătoarea voturilor era în plină desfășurare. Mai multe postări ale sale de pe rețeaua de socializare Twitter au fost blocate sub pretextul că răspândește informații false, iar toate posturile de televiziune au întrerupt transmisiunile în direct în momentul în care actualul lider de la Casa Albă a contestat rezultatul alegerilor. Mai mult, o adevărată armată de avocați ai președintelui a contestat rezultatele alegerilor în mai multe state și au acuzat o imensă fraudă electorală.

You may also read!

Boli asemănătoare Covid-19 circulau deja în Wuhan, la Institutul de Virusologie, în toamna lui 2019

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat din nou vineri China că ascunde adevărul cu privire la adevărata origine

Read More...

Irlanda cere test COVID negativ la intrarea in tara

Guvernul irlandez a anuntat noile conditii de intrare pe teritoriul tarii, in contextul pandemiei COVID-19. Ele intra in vigoare

Read More...

Românii pot plăti cu criptomonede în magazine

Românii pot achita cumpărăturile cu criptomonede chiar la casa de marcat în magazinele care utilizează platforma software SmartCash RMS. Este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora