Klaus Iohannis a fost amendat pentru comentariile de așa-zisul Ținut Secuiesc

In Stiri de actualitate din Romania

Preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat miercuri de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 5.000 lei, pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională.
Şeful statului a fost sancţionat pentru declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite la Cameră a proiectului legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.
Pe 29 aprilie Klaus Iohannis declara: ”Jo napot kivanok, PSD (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jo napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”.
Potrivit CNCD, această afirmaţie reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.
Pentru constatarea faptei au votat 6 membri, iar pentru amendă 5, arată CNCD.

Citeste si aceasta stire:  “Guru” Bivolaru a fost retinut in Franta

 

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro