Klaus Iohannis: România este dispusă să promoveze relațiile cu China

In Stiri de actualitate din Romania

Președintele României, Klaus Johannes, a declarat marți că țara sa este dispusă să colaboreze cu China pentru a promova dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale în cadrul cooperării 16+1.

Preşedintele Johannes a făcut remarca respectivă într-o întâlnire cu noul ambasador chinez Jiang Yu, după ce a primit scrisoarea de acreditare a acesteia.

Potrivit lui, prietenia tradițională dintre România și China se reflectă în toate aspectele cooperării bilaterale și el însuși este mulțumit să vadă că amploarea cooperării în politică, economie, comerț, cultură și alte domenii a fost în continuă extindere în ultimii ani.

La rândul său, Jiang a remarcat că anul acesta marchează cea de-a 70-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și, de asemenea, cea de-a 15-a aniversare de la lansarea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre cele două țări.

Ea a indemnat cele două părți să profite de oportunitatea istorică și să ia Inițiativa Traseul şi Drumul şi Cooperarea 16+1 ca o platformă pentru a transforma prietenia tradițională bilaterală într-o cooperare practică și fructuoasă.

Citeste si aceasta stire:  Procurorul General Augustin Lazăr respinge acuzațiile potrivit cărora ar fi făcut poliție politică

Jiang a subliniat că prietenia tradițională dintre China și România este o comoară comună a ambelor părți și trebuie să fie prețuită și îngrijită.

Referitor la relațiile China-UE, noul ambasador chinez a spus că China a plasat întotdeauna Europa într-o poziție importantă în relațiile externe ale ţării și a susținut consecvent procesul de integrarea și unitatea europeană. Ultimele vizite succesive în Europa ale președintelui și premierului chinez au dat un semnal clar lumii că China și UE sunt dispuse să consolideze încrederea politică reciprocă și să aprofundeze cooperarea strategică, ceea ce va aduce o nouă vitalitate Parteneriatului Strategic Cuprinzător între cele două părţi și va spori încrederea în menținerea multilateralismului în lume.

Partea chineză apreciază realizările pe care le-a făcut România de la preluarea președinției UE la începutul acestui an și speră că România va continua să joace un rol pozitiv și constructiv în dezvoltarea relațiilor China-UE, a adăugat Jiang.

Johannes a subliniat că, în calitate de președinție rotativă a UE, România este dispusă să extindă și să aprofundeze relațiile UE-China.

Citeste si aceasta stire:  Lumina sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Jiang a sosit la București pe 8 martie și a prezentat copiile scrisorilor de acreditare ministrului roman de externe, Teodor Meleșcanu, la 19 martie.

You may also read!

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Ciudata pictura cu Bill Clinton purtand rochie si pantofi rosii cu toc

In resedinta sa din Manhattan, pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, bun prieten cu familia Clinton, avea o pictura bizara cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora