Agricultori romani in pragul falimentului din cauza importurilor masive de cereale din Ucraina

In Stiri de actualitate din Romania

Un fond special din Politica Agricola Comuna – PAC – a Uniunii Europene ar putea fi folosit pentru a ajuta Romania si Polonia, tari unde agricultorii au uriase probleme financiare, din cauza cantitatilor enorme de cereale importate din Ucraina, scrie Euractiv.

Comisarul european pentru Agricultura, Janusz Wojciechowski, a declarat ca s-ar putea recurge la acest fond din cadrul PAC, pentru a sustine agricultorii din Romania si Polonia, multi dintre ei fiind in pragul falimentului, din cauza importurilor masive de cereale din Ucraina.

Comisarul Wojciechowski a recunoscut, intr-o conferinta de presa, la Berlin, ca au aparut probleme, ca urmare a deciziei Uniunii Europene de a ajuta Ucraina sa-si exporte granele.

“Urmarim indeaproape impactul importurilor agricole din Ucraina. Acestea nu au un impact negativ asupra intregii Uniuni Europene, dar provoaca greutati regionale” – a declarat comisarul european.

In mai, 2022, Uniunea Europeana a infiintat asa-numitele “culoare ale solidaritatii”, un set de masuri menite sa ajute Ucraina, aflata in razboi cu Rusia, sa-si exporte productia agricola pe toate caile posibile – inclusiv prin transportul feroviar, rutier si fluvial.

Citeste si aceasta stire:  A murit Cristina Țopescu

Comisia Europeana a ignorat problema

Dar desi initiativa era menita sa faciliteze transportul prin tarile vecine Ucrainei spre pietele europene, mai departe, cantitati mari de cereale au ramas blocate in zonele de frontiera si pur si simplu i-au scos pe agricultorii locali de pe piata.

Initial, Comisia Europeana a ignorat problema, ba chiar a precizat ca aceasta problema nu exista, cand a fost ridicata prima oara, in toamna anului trecut, scrie Euractiv. Recent insa, un reprezentant al executivului comunitar a recunoscut ca problema exista si ia proportii, iar acum a venit randul comisarului Wojciechowski sa admita ca multi agricultori din propria tara – Polonia – dar si din Romania, sunt in pragul falimentului din cauza ca piata e inundata de cereale din Ucraina.

Monica

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro